Ralph Speerstra

Sportfysiotherapeut, MSc bij Pro-F Professionele Fysiotherapie
21 jaar
Ervaring
25
Kruisband revalidaties gem. per jaar
Pro-F Fysiotherapie
Bedrijf
Enschede, Overijssel
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Ralph Speerstra
Gespecialiseerd in:
  • Revalidatie na een voorste kruisband blessure (pre- en postoperatief)
  • Sport-specifieke veldrevalidatie na een voorste- kruisband blessure
  • Diagnostiek acute en chronische letsels onderste extremiteit
  • Topsportbegeleiding
Lees meer
Sinds 2018 werkt Ralph Speerstra als Sportfysiotherapeut MSc bij Pro-F. Daarvoor heeft Ralph ruim 13 jaar gewerkt bij FC Twente, waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan in het diagnosticeren van acute sportblessures, het revalideren van sportblessures en het werken in een “high-pressure” omgeving, waarin het maken van de juiste beslissingen zeer belangrijk is.

In zijn periode bij FC Twente heeft hij van dichtbij gezien wat de impact van een blessure kan zijn op het leven van een prof sporter. De gevolgen van een VKB laesie heeft grote gevolgen voor de mens achter de prof voetballer. Hierdoor is de interesse ontstaan in het revalideren van VKB laesie, om ervoor te zorgen dat de kansen voor de (prof)voetballer / sporter zo groot mogelijk zijn om terug te keren op het oude niveau.

“Het begeleiden van de persoon achter de VKB blessure heeft altijd mijn aandacht. Deze blessure roept veel vragen op en kan de nodige onzekerheid met zich meebrengen. Het coachen van de patiënt is van essentieel belang in alle verschillende fases.”

Samen met de patiënt wordt het traject uitgestippeld aan de hand van een protocol bij Pro-F. Door het coachen, uitdagen en afremmen van de patiënten proberen we het individuele einddoel zo goed mogelijk te behalen.

Binnen de VKB revalidatie wordt er veel aandacht besteed aan kracht- en coördinatietrainingen. Daarnaast heeft Ralph zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld op het gebied van neurocognitieve trainingen. Door middel van gedoseerde chaos toe te passen binnen de (veld)revalidatie wordt de stap naar de eigen sport zo klein mogelijk gemaakt.

Pro-F heeft een optimale revalidatie omgeving voor zowel de top- als breedtesporter. Ruimte voor krachttrainingen, indoor ruimte voor voetbal, tennis en hockey behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast heeft Pro-F gebruik van kunstgrasvelden voor de (dagelijkse) sportspecifieke veldrevalidatie. Het toepassen van gefaseerde trainingsmethode worden de veldrevalidaties zo optimaal mogelijk ingericht zodat de overgang naar Return to Play zo goed mogelijk is. Bij Pro-F werken we multidisciplinair, onder andere met onze bewegingswetenschapper Wouter Welling.
“Het coachen van de patiënt is van essentieel belang in alle verschillende fases”