Tim Glazenburg

Coördinator Medisch-Performance-Science Ajax Vrouwen bij AFC Ajax
21 jaar
Ervaring
Specialisten / Revalidatie / Tim Glazenburg
Lees meer
Tim Glazenburg is sinds seizoen 2016-2017 werkzaam bij AFC Ajax. Hier begeleid hij de wedstrijden en geeft hij performance training. Alles staat hierbij in het teken van het beter maken van de spelers/speelsters, of ze nou kwetsuren hebben of niet.

De liefde voor de sport zat er al vroeg in bij Tim. In zijn jeugd voetbalt hij op een redelijk jeugdniveau, maar is ook vaak te vinden aan de zijde van zijn vader (sportjournalist) wanneer die naar sportwedstrijden moet om daar verslag van uit te brengen. Hier leert Tim de sportwereld aardig kennen.

Na een korte stage bij BVO Vitesse mag hij uiteindelijk een jaar stage lopen bij Go Ahead Eagles. Een prachtige volksclub waar Tim zich verder kan ontwikkelen richting zijn grote liefde, de sport. Na een jaar stage mag hij blijven, ondanks het bijna faillissement, en werkt er vervolgens 8 jaar waarin de club weer uitgroeit tot een stabiele eerste divisionist. Op een haar na wordt de Eredivisie in Tim’s laatste seizoen gemist, maar beleeft hij in de laatste thuiswedstrijd op de bank wel zijn, zoals hij dat zelf noemt, “mijn medische hoogtepunt”. De laatste drie jaar bij Go Ahead Eagles was hij de sportfysiotherapeut van het 1e elftal.

Om zijn ontwikkeling door te zetten maakt Tim een volgende stap en komt terecht bij Medicort op de, nog op te starten, lokatie binnen Bergman Clinics in Naarden. Als teamleider van de afdeling fysiotherapie bouwt hij mee aan deze prachtige manier van zorg waarin patiënten (in zijn geval veel knieën) multidisciplinaire en daardoor kwalitatief hoogwaardige zorg geleverd krijgen. Na 5 jaar in Naarden werkzaam te zijn geweest komt hij uiteindelijk in Utrecht terecht. Hier werkt hij nauw samen met Cees van Rootselaar (oud basketbal international) om de afdeling topsport (KNZB, KNBSB, KNLTB, NKBV, NHB) van Medicort een inhoudelijke impuls te geven. In een missie, namens de Nederlandse Boksbond, om sinds 24 jaar weer een bokser op de Spelen te krijgen maakt hij deel uit van het team waarbij uiteindelijk 3 Nederlandse boksers zich plaatsen.

De knie is een rode draad in zijn loopbaan. Het begon doordat hij zelf ooit een knieklacht kreeg en zodoende geïnteresseerd raakte in zijn vak. Daarna heeft hij vele knieën van betaald voetballers in handen gehad, waarna hij tenslotte vele poli’s heeft mogen draaien met toporthopeden zoals dr. Henk van der Hoeven en dr. Ben Feilzer in Bergman Clinics.

Het mooie van de knie is dat er geen protocol voor staat hoe het probleem op te lossen maar dat het vooral belangrijk is om te kijken wie je voor je hebt en daar een plan op te maken. Maar een oplossing is er voor elke knie, daar is hij wel van overtuigd geraakt. En om tot die oplossing te komen daar wordt Tim ontzettend blij van.
“Het mooie van de knie is dat er geen protocol voor staat hoe het probleem op te lossen maar dat het vooral belangrijk is om te kijken wie je voor je hebt en daar een plan op te maken.”

“Koen, veel succes bij Arminia Bielefeld, ik denk dat jouw verhaal menig kruisband revalidatie op een moeilijk moment weer even moed in blaast.” – Tim Glazenburg