Jeroen van de Camp

“De kwaliteit van de voorste kruisband behandeling verbeteren door het delen van kennis”

Welkom

Op de grootste neutrale en onafhankelijke kruisband website van Nederland & België. Op FCKruisband.nl vind je een verzameling van verhalen, ervaringen, video’s & informatie over kruisband blessures van ‘beroemde knieën’.

Tijdens voetbal heb ik 3x een voorste kruisband letsel gehad. In 2003 (22 jaar) & 2004 scheurde ik de vkb in mijn linkerknie volledig af. Beide keren heeft er een vkb reconstructie/revisie plaatsgevonden (patellapees en quadricepspees). Daarbij was ook een deel van mijn binnenmeniscus verwijderd. In 2009 is mijn vkb, van wederom de linkerknie, afgescheurd. Ik heb toen een MRI laten maken en een conservatief revalidatie traject gevolgd. In 2016 heb ik een kijkoperatie gehad waarbij o.a. het restant van de vkb, bot-stukjes en een klein deel buitenmeniscus is verwijderd. Daarnaast heb ik een gradatie 2 schade aan mijn kraakbeen opgelopen in mijn linkerknie.

Door mijn eigen ervaringen heb ik mij ‘verdiept’ in sporters die een kruisband blessure op hun CV hebben staan. Nergens op internet was hiervan een compleet overzicht te vinden. Ik vind het interessant om alles over deze blessure te volgen en te lezen. Gezien het aantal dagelijkse bezoekers op mijn site zijn er nog meer geïnteresseerden.

Mijn doel

De bezoeker (voorste kruisband patiënt, orthopeed, specialist, fysiotherapeut en andere geïnteresseerden) te voorzien van informatie over de voorste kruisband op één plek, en in ‘normale’ taal geschreven. Als voorste kruisband patiënt komt er veel informatie op je af en er zullen veel (belangrijke) keuzes gemaakt moeten worden. Al deze keuzes en informatie hebben grote gevolgen en invloed op je (sport)carrière. Maak zelf heel bewust deze keuzes en ga op zoek naar informatie en de juiste specialisten.

Daarnaast wil ik met FC Kruisband de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling verbeteren door het delen van kennis!

Lees op FCKruisband.nl verhalen van (top)sporters over hun blessure, operatie, revalidatie en rentree. Vind je kniespecialist voor een operatie of revalidatie. Deel je kennis of stel je vragen aan o.a. lotgenoten, fysiotherapeuten en orthopeden. Bekijk video’s over de kruisbandblessure, blijf op de hoogte van het laatste kruisband nieuws via social media en bewonder de ‘Wall of Fame’ voor motivatie.

Inmiddels is het meer dan een hobby voor mij geworden en probeer ik de site met veel passie up-to-date te houden. Jaarlijks overtref ik het totaal aantal views op de site, het aantal volgers op social media blijft groeien en fckruisband.nl staat erg hoog in de zoekmachines.

Ik ben er van overtuigd dat iedere sporter, in Nederland en België, die zijn voorste kruisband scheurt op deze site terecht komt…

Voetbal en de voorste kruisband…  voor mij twee hele interessante onderwerpen.

Bedankt voor je bezoek!
Jeroen

0