Nicky Masseurs

MSC. Sportfysiotherapeut bij PMC Halderberge
17 jaar
Ervaring
20
Kruisband revalidaties gem. per jaar
PMC Halderberge
Bedrijf
Oudenbosch, Noord-Brabant
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Nicky Masseurs
Gespecialiseerd in:
  • Voorste kruisband revalidatie
Lees meer
Nicky Masseurs (MSc.) heeft in 2007 zijn studie fysiotherapie afgerond aan de Avans Hogeschool in Breda. In 2013 behaalde hij zijn master sportfysiotherapie waarin hij tijdens deze 4 jarige studie de mogelijkheid had om zich verder te specialiseren in knieblessures.

Sinds 2010 is Nicky werkzaam bij PMC Halderberge te Oudenbosch en is hij met veel plezier onderdeel van het team. Sinds 2011 is hij mede-eigenaar van deze praktijk. Het is de visie van PMC Halderberge om kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren waarbij behandelingen evidence based worden uitgevoerd volgens de geldende richtlijnen. Daarom zijn alle collega’s binnen deze praktijk MSc. geschoold of in opleiding tot een MSc. Iedere specialisme binnen de fysiotherapeutische zorg is dubbel bezet waardoor er een vakinhoudelijke dynamiek ontstaat welke leidt tot kwalitatief hoogwaardige zorg.

“De revalidatie van een VKB reconstructie is absolute topsport en zeer intensief. Ook het mentale aspect van het langdurige traject en niet datgene kunnen doen wat je het liefste doet weegt enorm zwaar. Soms spelen angst en stressklachten een rol bij terugkeer naar sport. Indien nodig vindt er op dit vlak begeleiding plaats door een collega Psychosomatische fysiotherapeut MSc., deze samenwerking is uniek.”

“De fysieke aspecten die een rol spelen bij een VKB reconstructie zijn legio! Enkele aspecten zijn: het juiste looppatroon, spierkracht, sprongkracht, landingspatronen, neurocognitieve functie en juiste bewegingspatronen. Wij trachten al deze kwantitatieve en kwalitatieve bewegingspatronen middels specifieke testen in kaart te brengen en waar nodig te optimaliseren. Hierdoor ontstaat een geïndividualiseerd maatwerk revalidatie traject wat voor iedere sporter weer ander is. Daarnaast dient de sporter tot het volledige wedstrijdniveau gerevalideerd te worden”

“Er is niets mooier dan, zowel voor de sporter als voor de therapeut, om na een lange en intensieve periode van gezamenlijk revalideren weer te genieten van de terugkeer naar sport”.

Door jarenlange ervaring in het revalideren van sporters met een VKB reconstructie hebben wij een groot netwerk opgebouwd waarin orthopeden en fysiotherapeuten nauw met elkaar samenwerken om het einddoel te bereiken.
“Gezamenlijk werken we op een verantwoorde manier naar terugkeer in jouw sport!”