Arjan Louwen

Fysiotherapeut en praktijkhouder Louwen en Muilwijk. Fysiotherapeut PEC Zwolle & Jong Oranje.
26 jaar
Ervaring
Louwen en Muilwijk
Bedrijf
't Harde, Gelderland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Arjan Louwen
Gespecialiseerd in:
  • Kruisbandrevalidatie
  • Dry needling
  • Medical taping
  • Fysiotherapie
Lees meer
In 1998 studeerde Arjan Louwen af als fysiotherapeut om een jaar later samen met Peter Muilwijk een maatschap te beginnen. Inmiddels is Fysiotherapie Louwen/Muilwijk uitgegroeid tot een team van 18 fysiotherapeuten en 3 ergotherapeuten op 3 verschillende locaties. Al vele jaren is de praktijk betrokken bij verschillende amateurverenigingen in het voetbal maar ook daarbuiten.

Sinds het seizoen 2012/2013 is Arjan Louwen onderdeel van de medische staf van PEC Zwolle en verzorgt Louwen/Muilwijk de fysiotherapie. Zowel in het stadion als in één van de praktijklocaties worden spelers behandeld. In de afgelopen jaren zijn ook bij PEC Zwolle de nodige spelers geweest met voorste kruisband rupturen, gelukkig zijn al deze spelers teruggekomen op het maximale niveau.

Één van de vele specialisaties van Louwen/Muilwijk is de kruisbandrevalidatie. Arjan heeft zelf op hoog niveau gevoetbald en juist dat brengt zijn passie voor kruisbandblessures naar voren. Samen met een patiënt werken aan dat ene doel, terugkeren op een zo hoog mogelijk niveau. Er bestaan goede samenwerkingen met verschillende orthopeden en sportartsen wat helpt bij het geven van de meest optimale revalidatie, juist bij (amateur)sporters. We hebben goede contacten met de Isala Klinieken, het St Jansdal in Harderwijk en de Medinova klinieken. Het protocol voor de kruisbandrevalidatie kan dienen als rode draad, maar voor elke patiënt is maatwerk vereist.

Sinds 2017 is Arjan tevens betrokken als fysiotherapeut bij Jong Oranje.

De laatste fase naar return to play is een heel belangrijke en vaak onderschatte stap. Om de patiënt hierin zo optimaal mogelijk te begeleiden gaat Arjan met amateur spelers ook daadwerkelijk op het veld aan de slag, wat een echte toevoeging is voor de kruisbandpatiënten uit het amateurvoetbal. De nauwe samenwerking met vele amateurverenigingen helpt bij een volledige return to performance, zo blijft niet alleen een speler goed geïnformeerd maar worden ook (herstel)trainers en verzorgers meegenomen in het complete proces.
“Het protocol voor de kruisbandrevalidatie kan dienen als rode draad, maar voor elke patiënt is maatwerk vereist”