Jörgen van Hattem

Sportfysio- en manueel therapeut & eigenaar Fysiotherapie van Hattem
25 jaar
Ervaring
Fysiotherapie van Hattem
Bedrijf
Maarssen, Utrecht
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Jörgen van Hattem
Gespecialiseerd in:
  • Orthopedische revalidatie (o.a. knieën, enkels, heupen en schouders)
  • Revalidatie van kruisbandletsel
  • Sportblessures
  • Manuele therapie
Lees meer
Na vele jaren ervaring in de orthopedische (top)sportrevalidatie, waar de kruisband centraal stond, is Jörgen van Hattem zijn eigen praktijk fysiotherapie van Hattem begonnen in Maarssen. De ligging van de praktijk is in de directe omgeving van diverse sport accommodaties (voetbal, hockey, korfbal en tennisvelden) waar functioneel trainen mogelijk is.

In 2000 heeft Jörgen van Hattem zijn diploma fysiotherapie behaald aan de hogeschool van Utrecht. Vanaf de start is Jörgen in aanraking gekomen met orthopedische revalidatie, waar de interesse voor kruisbandrevalidatie is ontstaan. In deze periode (2000-2013) was Jörgen werkzaam op het SMC-KNVB.

Werken voor de KNVB betekende een intensieve samenwerking tussen orthopeden, sportartsen, fysiotherapeuten en andere specialisten. Onder verschillende omstandigheden én op veel verschillende locaties was het doel elke keer weer: gezamenlijk tot het beste behandelplan te komen. Jarenlang was de revalidatie van (top)sporters met kruisbandblessures in en buiten de praktijk de core business van Jörgen.
Naast het werken op het SMC-KNVB bestond het werk ook uit het begeleiden van nationale jeugdteams en het Nederlands elftal tijdens kwalificatie wedstrijden en eindtoernooien op EK’s en WK’s.

Al deze ervaringen gebruikt Jörgen nu in zijn eigen praktijk. De focus ligt daarbij veelal op knieën, enkels, heupen en schouders. Van kruisbandletsel tot aan heuprevalidatie na een val of operatie: voor elke klacht bedenkt hij een geschikte behandeling en samen formuleren we een doelstelling.

De behandelingen lopen uiteen en past Jörgen zo veel mogelijk aan op de wensen van patiënt. Daarbij proberen we stap-voor-stap de mobiliteit te vergroten. Vaak beginnen we op de behandeltafel en via gerichte (fitness)oefeningen kunnen we buiten op het sportveld belanden. Revalideren wordt pas een succes als fysiotherapeut en patiënt samen de schouders eronder zetten. Het is eigenlijk net als in een teamsport: samen zijn we sterker.

De transfer behandeltafel-fitness-veld is de rode draad in de praktijk. We proberen ons daarmee ook te onderscheiden. En niks is moeilijker dan de laatste fase van de revalidatie voor sporters. Wanneer kan en mag ik weer volledig aansluiten bij mijn sport…?
“Al deze ervaring gebruik ik nu in mijn eigen praktijk. De transfer behandeltafel-fitness-veld is de rode draad in de praktijk.”

Werkervaring

  • 2020 | heden - Eigenaar Fysiotherapie van Hattem
  • 2014 | 2020 - Mede eigenaar Fysiotherapie Hoen & Van Hattem
  • 2012 | 2014 - Sportfysio-en manueeltherapeut Fysiotherapie Kuijpers & Hoen te Maarssen
  • 1999 | 2013 - KNVB, Manueel -en Fysiotherapeut