Pascal van de Kamp

MSc. Sportfysiotherapeut bij Sportgeneeskunde Rotterdam
11 jaar
Ervaring
Sportgeneeskunde Rotterdam
Bedrijf
Rotterdam, Zuid-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Pascal van de Kamp
Gespecialiseerd in:
  • Voorste kruisbandletsel
  • Knieklachten
  • Pees-gerelateerde problematiek
  • Sporters met klachten aan de onderste extremiteit
Lees meer
Sportfysiotherapeut Pascal van de Kamp heeft een grote passie voor het helpen van sporters met kruisbandblessures. Sinds januari 2019 werkt Pascal bij Sportgeneeskunde Rotterdam in een multidisciplinaire setting (met sportartsen en bewegingswetenschappers). Daarvoor heeft Pascal 5 jaar in het Topsportcentrum in Rotterdam gewerkt. In die tijd was hij ook twee seizoenen sportfysiotherapeut/verzorger bij het eredivisie basketbalteam Feyenoord Basketball. In 2020 heeft Pascal zijn master sportfysiotherapie afgerond om sporters nog beter te kunnen begeleiden.

“Wat vaak vergeten wordt in het revalidatieproces, is het mentale aspect van de blessure. Een jaar lang revalideren is een achtbaan vol met mijlpalen, terugslag, overwinningen emoties en doelstellingen. Natuurlijk is de revalidatie gestoeld op protocollen, wetenschap en ervaring, maar de persoonlijke noot vind ik heel belangrijk. De praktijk moet een ‘safe space’ zijn voor de revaliderende sporter, zowel mentaal als fysiek”.

“Ik gun iedere sporter weer het plezier van het kunnen sporten. Sporten zonder klachten is enorm belangrijk en zorgt voor meer kwaliteit van leven en voor topsporters zorgt het ervoor dat ze hun werk kunnen doen. Daar mijn steentje aan bij kunnen dragen, vormt voor mij het stuk passie en motivatie om sporters met een kruisbandblessure te helpen”.

“Een ander belangrijk punt is het zetten van stippen aan de horizon en doelstellingen maken. Belangrijke stappen in de revalidatie zijn bijvoorbeeld het moment waarop weer mag worden gestart met hardlopen en sport-specifieke handelingen op het veld. Deze stappen maken we op basis van criteria die je moet behalen en niet alleen op basis van verstreken tijd na de operatie. Een van de testen die we gestructureerd inzetten is de krachttest met de Biodex, die bij ons in de oefenzaal staat.”

“Binnen Sportgeneeskunde Rotterdam geloven wij in teamwork! Bekijk hier het team van Sportgeneeskunde Rotterdam. Onder het motto: ik weet dingen die jij niet weet, jij weet dingen die ik niet weet, maar samen weten we heel veel”. Praktisch houdt dit in dat de sporter tijdens zijn/haar revalidatietraject vaak door twee fysiotherapeuten wordt gezien bij Sportgeneeskunde Rotterdam en zij bewaken samen de rode draad. Dit om op het scherpst van de snede te revalideren voor een optimaal resultaat.
“Een ander belangrijk punt is het zetten van stippen aan de horizon en doelstellingen maken”