Mariska Veldheer Vink

Sportfysiotherapeut MSc bij Beatrixziekenhuis.
35 jaar
Ervaring
10
Kruisband revalidaties gem. per jaar
Rivas Zorggroep
Bedrijf
Gorinchem, Zuid-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Mariska Veldheer Vink
Gespecialiseerd in:
  • Sportfysiotherapie, isokinetisch testen
  • Knierevalidatie na totale knieprotheses en voorstekruisband reconstructies
  • Dryneedling
  • Shockwave
Lees meer
Vanaf 1989 ben ik werkzaam in de sportrevalidatie, na stage bij de KNVB en sportfysiotherapeutische begeleiding van diverse korfbal en voetbal-teams ben ik de opleiding tot sportfysiotherapeut gaan doen.

Zowel als sportfysiotherapeut maar ook als speler / trainer in de top van het Korfbal heb ik veel met kruisbandletsels te maken gehad. Mede hierdoor, en ook door de hoeveelheid actieve korfballers in onze regio, zien we veel (top-)korfballers. Daarnaast bestaat onze patiënten populatie voornamelijk uit voetballers, basketballers en hockeyers.

Wij werken in het Beatrixziekenhuis, onderdeel van RIVAS in Gorinchem. Hier zijn 2 oefenzalen: waarvan de ene zaal vooral is gevuld met trainingsapparatuur en de andere zaal geschikt is voor sport en spel. We hebben de beschikking over een isokineet van het merk Biodex, een klein zwembad, een FlyWheel, shockwave en echo apparatuur.

Met mijn collega’s Jan de Fijter (jaren actief in het regionale voetbal), Daan Koppenol en sportarts Rhijn Visser (Tijdens zijn spreekuur zien we zonodig diverse patienten gezamenlijk) vormen wij het team sportgeneeskunde binnen Rivas.
We worden ondersteunt door onze maatschap orthopedie, met Raymond Nelis en Elian Uitterlinden als operateurs van de voorste kruisband letsels.

Onze visie op revalidatie is vooral gericht op functionele training binnen het VKB protocol en uiteindelijk Return to Play. Hiervoor zoeken we tijdens de revalidatie ook contact met de sportclub van de sporter.
“Revalideren is topsport. Beter goed, dan snel revalideren”