Robbert van Dijck

Orthopedisch chirurg Bergman Clinics Breda
16 jaar
Ervaring
200
Kruisband operaties gem. per jaar
Bergman Clinics Breda
Bedrijf
Breda, Noord-Brabant
Locatie
Specialisten / Operatie / Robbert van Dijck
Gespecialiseerd in:
  • Sport gerelateerde orthopedische problematiek
  • Speciale arthroscopische chirurgie: knie- en schouderchirurgie
Lees meer
Op jonge leeftijd scheurde orthopedisch chirurg Robbert van Dijck zelf zijn voorste kruisband. Hierdoor werd zijn interesse gewekt voor de orthopedie en dan met name de sportorthopedie.

Om zich nog meer te verdiepen in de totaal behandeling van sportletsels heeft orthopedisch chirurg Robbert van Dijck naast zijn studie geneeskunde ook de opleiding tot fysiotherapeut afgerond. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij afgerond in het OLVG Amsterdam en UMCU Utrecht. Vanaf 2008 tot 2011 heeft orthopedisch chirurg Robbert van Dijck in het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal gewerkt, waarbij hij zich met name heeft toegelegd op de sportletsels (knie en schouderchirurgie).

Bergman Clinics Breda.
In 2011 heeft orthopedisch chirurg Robbert van Dijck de overstap gemaakt naar Medinova, dat inmiddels is gefuseerd met Bergman Clinics, om zich nog meer te kunnen toeleggen op sportletsels en met name de kruisbandchirurgie.
Gedurende zijn opleiding heeft hij ook een aantal gerenommeerde klinieken (o.a. de Steadman Hawkins clinic) bezocht om meer kennis op te doen over het traject na een voorste kruisband reconstructie. Al gedurende zijn opleiding heeft hij veel lezingen gegeven in het buitenland over de resultaten en het beloop van patiënten na een voorste kruisband reconstructie.

Nog steeds verricht orthopedisch chirurg Robbert van Dijck veel onderzoek naar de resultaten van voorste kruisbandreconstructies, met name met betrekking tot de nieuwere technieken van voorste kruisband reconstructies. Zowel de techniek als de revalidatie van een voorste kruisbandreconstructie blijft aan verandering onderhevig en is een uitdaging om te optimaliseren tot perfectie. Tevens is orthopedisch chirurg Robbert van Dijck instructor op cursussen voor knie en schouderchirurgie voor zowel beginnende als ervaren orthopedische chirurgen en consultant voor diverse professionele en amateur sportverenigingen.

200 voorste kruisband reconstructies.
Jaarlijks verricht hij zo’n 200 voorste kruisband reconstructies bij zowel topsporters als amateursporters. Mede gezien zijn liefde voor de sport (voetbal, snowboarden, kickboksen) en zijn persoonlijke ervaring met voorste kruisband letsel kan hij zich goed inleven in de sporter met een voorste kruisband letsel. “Van belang is om het gehele proces van letsel tot het einde van de revalidatie zorgvuldig te begeleiden, waarbij een nauwe samenwerking met de fysiotherapeut van groot belang is. Het hele proces rondom een voorste kruisband reconstructie is van begin tot het eind van de behandeling topsport.”
“Het hele proces rondom een voorste kruisband reconstructie is van begin tot het eind van de behandeling topsport”

Werkervaring

  • 2014 - heden - Orthopedisch chirurg Medinova Kliniek Breda / Bergman Clinics
  • 2011 - 2014 - Orthopedisch chirurg Medinova Kliniek Zestienhoven, Rotterdam
  • 2008 - 2011 - Lid van de maatschap orthopedie Franciscus Ziekenhuis Roosendaal, aandachtsgebied; schouderchirurgie en voorste kruisband reconstructie

Lidmaatschappen van beroepsorganisaties

  • European Society of Sports Traumatology
  • Knee surgery and Arthroscopy (ESSKA)
  • Nederlandse vereniging voor Arthroscopie (NVA)
  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)