Mehdi Ghoochannejhad

Sportfysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut bij Fysiotherapie en Training Vos en Ghoochannejhad in Leeuwarden.
18 jaar
Ervaring
Fysiotherapie en Training Vos en Ghoochannejhad
Bedrijf
Leeuwarden, Friesland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Mehdi Ghoochannejhad
Gespecialiseerd in:
  • Knie (diagnostiek en revalidatie)
Lees meer
Mehdi Ghoochannejhad (MSc.) is werkzaam als senior Sportfysiotherapeut en Orthopedisch Manuele Therapeut bij Fysiotherapie en Training Vos en Ghoochannejhad te Leeuwarden. Deze praktijk is gevestigd binnen het gezondheidscentrum Bonnehûs.

Na het behalen van zijn diploma voor de studie fysiotherapie in 2006 heeft Mehdi Ghoochannejhad de Master opleiding sportfysiotherapie aan Academie voor Bewegingsstudies te Utrecht gedaan. Tijdens deze opleiding is zijn interesse gegroeid voor de knierevalidatie. Dit had voornamelijk te maken met de experts zoals Dr. van der Hoeven en Dhr. Glashouwer (senior sportfysiotherapeut) die in hun vakgebied heel goed en gepassioneerd zijn en daarom vaak betrokken worden bij het academische onderwijs in de (sport)zorg.

Na het behalen van zijn diploma sportfysiotherapie heeft Mehdi de Master opleiding Orthopedisch Manuele Therapie gedaan. Deze opleiding is ook gedaan aan dezelfde instelling als de opleiding voor sportfysiotherapie. In 2014 heeft Mehdi deze opleiding ook met succes afgerond.

De passie voor deze studies was het combineren van de wetenschap met de dagelijkse praktijk. Drijfveer voor verder studeren was het toepassen van de meest wetenschappelijke en onderbouwde tools in de revalidatie van de patiënten om hen van de meest doelmatige zorg (intensiteit in tijd, veilig en acceptabel) te kunnen voorzien.

De combinatie van de kennis van beide opleidingen helpt Mehdi om in de dagelijkse praktijk de patiënten die een voorste kruisband reconstructie hebben ondergaan te informeren en uitleg te geven over hun letsel en de operatietechniek(en), het protocol van de pre- en postoperatieve revalidatie en de begeleiding tot aan ‘Return to Play’. In dit kader werkt Mehdi nauwkeurig samen met andere disciplines zoals sportartsen, chirurgen, orthopeden (voornamelijk in regio Friesland en Groningen).

Naast de werkzaamheden binnen de fysiotherapiepraktijk is Mehdi regiocoach (Friesland) bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in Sportgezondheidszorg (NVFS).
“Educatie van de patiënt tijdens de revalidatie na een voorste kruisband reconstructie is net zo belangrijk als de fysieke oefeningen.”

In 2020 beschreef Mehdi een sportfysiotherapeu­tische bewegingsanalyse op één van die filmpjes van de revalidatie van Memphis Depay in hét vakblad SPORTgericht.
SPORTgericht is hét vakblad voor trainers-coaches, sportfysiotherapeuten, sportwetenschappers en andere specialisten in menselijke beweging.

Lees hier het artikel

Bron: Sportgericht nr. 4 | 2020 – jaargang 74