David den Hartog

Master Sportfysiotherapeut en Manuele Therapeut bij Geeresteingroep Fysiotherapie & Sport.
22 jaar
Ervaring
23
Kruisband revalidaties gem. per jaar
Geeresteingroep
Bedrijf
Woudenberg, Utrecht
Locatie
Specialisten / Revalidatie / David den Hartog
Gespecialiseerd in:
  • Voorste kruisbandrevalidatie
  • Knieklachten
  • Sportgerelateerde klachten
Lees meer
Sinds 2002 is David den Hartog als fysiotherapeut werkzaam bij de Geeresteingroep, lokatie Geeresteinselaan in Woudenberg. Vanaf het begin heeft hij zich vol enthousiasme verdiept in onder andere sport- en knierevalidatie.
Na het volgen van de Masters Manuele therapie (afgestudeerd 2008) en Sportfysiotherapie (afgestudeerd 2011) aan de SOMT in Amersfoort is hij sinds 2011 ook verbonden als docent aan de opleiding Master Sportfysiotherapie.

Binnen de kruisbandrevalidatie werkt David samen met verschillende gespecialiseerde orthopeden in de regio Midden-Nederland, maar met name met dr. Gaasbeek in het Meander Medisch Centrum. Om zijn patiënten nog meer variatie en uitdaging te kunnen bieden binnen een revalidatietraject werkt hij sinds een aantal jaar met een vaste collega samen.

“Een revalidatietraject na een voorste kruisbandreconstructie is een niet te onderschatten traject. Naast het geduld moet de patiënt het op kunnen brengen om maandenlang gedisciplineerd te trainen om het beste resultaat te krijgen en de kans op Return to Performance zo groot mogelijk te maken. Dit vind ik een enorme uitdaging zowel op fysiek gebied om een passend programma te bieden aan de sporter als op mentaal gebied!”

“Binnen de Geeresteingroep hebben we veel mogelijkheden voor de geblesseerde sporter. Naast de mogelijkheden binnen de praktijken qua trainen en meten (grote oefenruimte binnen en buiten en o.a. een Biodex) hebben we ook de beschikking over meerdere sportvelden om zo de patiënt een nog passender programma te kunnen bieden in een ruimere en vaak sportspecifiekere setting, een goede revalidatie blijft immers maatwerk en altijd gericht op de uiteindelijke doelsport of activiteit!”

Zelf gebruikt David naast zijn ervaringen in de fysiotherapie ook zijn eigen ervaring als sporter (hij heeft jarenlang op hoog niveau gehandbald en loopt nu fanatiek hard). Daarnaast is hij sinds 2008 actief in het schaatsen waar hij ploegen begeleid heeft zoals het VPZ Speed Skating Team en sinds 2010 is hij werkzaam als fysiotherapeut bij de KNSB.
“Een goede revalidatie blijft immers maatwerk en altijd gericht op de uiteindelijke doelsport of activiteit!”