Joris Buijtendijck

Gespecialiseerd in orthopedische en traumatologische problematiek van de onderste extremiteit. Speerpunt hierin is het kniegewricht.
19 jaar
Ervaring
Spomed
Bedrijf
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Joris Buijtendijck
Gespecialiseerd in:
  • Problematiek van de onderste extremiteit
Lees meer
Al geruime tijd is Joris Buijtendijk werkzaam als maatschap lid bij Spomed, een multidisciplinair gespecialiseerd centrum voor orthopedische en traumatologische revalidatie. Tijdens de opleiding voor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam volgde Joris zijn internationale stage in Australië (University Concord Hospital Sydney) waar de passie voor orthopedie is ontstaan. Hier maakte Joris voor het eerst kennis met patiënten met complexe gewrichts- en bewegingsklachten.’

Bij Spomed heeft Joris Buijtendijk zich gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met orthopedische en traumatologische problematiek van de onderste extremiteit. Speerpunt hierin is het kniegewricht, in het bijzonder de instabiliteit letsels van de knie, waarbij revalidatie in combinatie met de zeer nauwe samenwerking met orthopedisch chirurgen en aanverwante disciplines een enorme uitdaging is. Binnen deze specialisatie heeft het mulitligamentair knieletsel zijn specifieke aandacht in directe samenwerking met dr. D. Meuffels, orthopedisch chirurg in het Erasmus medisch centrum.

Daarnaast heeft vanaf 2010 de preventie van knieproblematiek ook de focus van Joris en is hij met Spomed, samen met dr. T. Patt, mede oprichter van Join(t) Forces. Join(t)Forces is een evidence based testprogramma en een effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van knieblessures en kruisbandblessures bij kinderen. Mede geïnspireerd door zijn twee fanatiek hockeyende dochters is hij vastbesloten de knieletselpreventie in Nederland op de kaart te zetten.
“Join(t)Forces is een effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van knieblessures en kruisbandblessures”

Join(t)Forces

Daarnaast heeft vanaf 2010 de preventie van knieproblematiek ook de focus van Joris en is hij met Spomed, samen met dr. T. Patt, mede oprichter van Join(t) Forces. Join(t)Forces is een evidence based testprogramma en een effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van knieblessures en kruisbandblessures bij kinderen. Mede geïnspireerd door zijn twee fanatiek hockeyende dochters is hij vastbesloten de knieletselpreventie in Nederland op de kaart te zetten.