Nicky van Melick

Onderzoeker sportorthopedie bij het Anna Ziekenhuis Geldrop en Anna TopSupport Eindhoven
17 jaar
Ervaring
KneeSearch
Bedrijf
Eindhoven, Noord-Brabant
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Nicky van Melick
Gespecialiseerd in:
  • Wetenschappelijk onderzoek naar sportblessures, waaronder voorste-kruisbandblessures en enkelklachten.
  • Geven van lezingen en cursussen over voorste-kruisbandrevalidatie.
Lees meer
Nicky van Melick is post-doc onderzoeker sportorthopedie en docente, met knieklachten in het algemeen en voorste-kruisbandletsel in het bijzonder als aandachtsgebied.

“Al sinds het begin van mijn werkende leven heb ik een grote interesse voor knieklachten, die zich in de afgelopen jaren alleen maar verder ontwikkeld heeft.”

Nicky is onderzoeker sportorthopedie bij het Anna Ziekenhuis Geldrop en Anna TopSupport Eindhoven. Hier kan ze door middel van wetenschappelijk onderzoek eraan bijdragen dat de zorg rondom sporters met knieklachten nog beter wordt. Ze richt zich onder andere op de criteria waaraan een sporter na een voorste-kruisbandreconstructie moet voldoen om weer veilig te gaan sporten. Deze criteria zijn streng. Ten eerste is uit onderzoek bekend dat de revalidatie het beste meer dan 9 maanden kan duren. Daarnaast moet ook een flinke batterij aan testen afgelegd worden, zoals krachttesten en sprongtesten. Als laatste speelt ook mee hoe iemand beweegt. We noemen dat kwaliteit van bewegen. Pas als alle criteria gehaald worden, weet je dat het zo veilig mogelijk is om weer te gaan sporten.

Haar onderzoek wordt vaak gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften, waardoor Nicky ook bekend is in het buitenland.

Daarnaast geeft Nicky veel lezingen en cursussen voor (sport)fysiotherapeuten en (sport)artsen en spreekt ze regelmatig op congressen of cursussen in het binnenland en buitenland.

Nicky werkt veel samen met gespecialiseerde artsen: o.a. Rob Janssen (Maxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven), Rob Bogie en Wart van Zoest ( Anna Ziekenhuis Geldrop/Eindhoven) en Jacco Zijl (Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein).
“Pas als alle criteria gehaald worden, weet je dat het zo veilig mogelijk is om weer te gaan sporten.”

Publicaties

  • Voor mijn lijst publicaties, zie http://www.nickyvanmelick.nl/publicaties