Kevin van Geel

Sportfysiotherapeut bij Fysio Fitaal te Tilburg.
10 jaar
Ervaring
70
Kruisband revalidaties gem. per jaar
Fysiofitaal
Bedrijf
Tilburg, Noord-Brabant
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Kevin van Geel
Gespecialiseerd in:
  • Kruisbandletsel
  • Knieklachten
  • Pees-gerelateerde problematiek
  • Sporters met klachten aan de onderste extremiteit
Lees meer
Kevin van Geel (MSc.) is werkzaam als Sportfysiotherapeut bij Fysio Fitaal te Tilburg. Deze praktijk heeft meerdere locaties in Tilburg en richt zich voor een groot deel op sport revalidatie. In de praktijk werkt Kevin met zowel topsporters als amateursporters.

Na het behalen van zijn diploma voor de studie fysiotherapie in 2014 is Kevin zich volledig gaan richten op de revalidatie van het kniegewricht. Dit heeft geleid tot een goede samenwerking in de regio met specialisten zoals Robbert van Dijck en Nicky van Melick met als doel het verbeteren van de kruisband revalidatie in de regio.

“De beweegpatronen van sporters blijven mij boeien, als fysiotherapeut zie ik wat voor invloed het heeft als in die beweegpatronen een verstoring zit. Het is mijn passie om die beweegpatronen zo goed mogelijk te laten verlopen en als deze goed verlopen tot in de perfectie te verbeteren”.

‘’Het revalidatietraject na een kruisbandreconstructie is een pittig traject. Naast de fysieke beperkingen in het begin, heb je ook te maken met het mentale aspect van de revalidatie. Patiënten moeten maandenlang intensief bezig zijn met hun revalidatie om hun einddoel, veilig terugkeren naar sport te behalen. Het is een uitdaging om het op maat gemaakt revalidatie traject samen te doorlopen. One-size fitts all principes werken niet in deze tak van sport’’

In 2020 behaalde Kevin zijn Master of Science in de sportfysiotherapie aan de SOMT University of Physiotherapy te Amersfoort. Tijdens deze studie heeft Kevin nog kritischer leren kijken naar de huidige inzichten in de revalidatie en de mogelijke tekortkomingen in de literatuur kritisch bekeken.

“Het wordt de laatste jaren steeds duidelijker dat het kracht jarenlang een overschatte factor is geweest. Naast kracht kijken we nu meer naar de kwaliteit van bewegen en daarbij het optimaliseren van sportspecifieke beweegpatronen. Ook de invloed van vermoeidheid op deze beweegpatronen speelt een grote rol. Dit alles zal ruim aan bod komen tijdens de revalidatie. Pas als er een grote hoeveelheid aan kracht en performance testen wordt behaald, zowel kwantitatief als kwalitatief, kan de sporter terugkeren naar sport.’’
“Naast de fysieke beperkingen in het begin, heb je ook te maken met het mentale aspect van de revalidatie.”