Pim van Duin

Sportfysiotherapeut TopSupport Eindhoven.
16 jaar
Ervaring
Anna TopSupport
Bedrijf
Eindhoven, Noord-Brabant
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Pim van Duin
Gespecialiseerd in:
  • Kruisband revalidatie
  • Knie revalidatie
  • Blessures aan de onderste extremiteit
Lees meer
Pim van Duin is in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Door zijn interesse in orthopedische klachten heeft hij hierna de studie orthopedische geneeskunde (CYRIAX) in Utrecht gevolgd die hij in 2011 afrondde. In 2015 behaalde hij zijn master sportfysiotherapie, waarin hij o.a. drie jaar onderzoek deed naar knieblessures.

Sinds 2013 werkt Pim met veel plezier bij Medisch Sportgezondheidscentrum Topsupport in Eindhoven. Topsupport is onderdeel van het St. Anna ziekenhuis. Bij TopSupport werken orthopeden, sportartsen en sportfysiotherapeuten interdisciplinair en onder één dak samen. Dit maakt het mogelijk om gezamenlijke spreekuren te draaien en een behandeltraject op te stellen en te evalueren.

Expertise gebieden van Pim zijn blessures aan de onderste extremiteit (voet, knie, lies en heup) waarbij altijd oog is voor de totale bewegingsketen (waaronder de wervelkolom). Mede door nauwe samenwerking met de sportorthopeden en sportartsen is Pim een kenner op het gebied van kruisband revalidatie en (hardloop gerelateerde) spier- en pees blessures.

Een kruisband revalidatie traject, wat snel start na de operatie tot aan met de eerste speelminuten op het veld, boeit Pim enorm. “Het is intensief, maar ook een mooie manier om sporters te leren kennen als persoon.”

Met meer dan 200 kruisbandingrepen en circa 100 kruisbandrevalidaties per jaar is kruisbandletsel één van de specialisaties binnen Topsupport. “We zijn voortdurend bezig met innovatie, zoals nieuwe operatie technieken, behandelinterventies en nieuwe technologieën om de knieconditie nog beter in kaart te brengen en uiteindelijk goed te kunnen adviseren in sporthervatting. Dit maakt TopSupport onderscheidend in de regio.”

TopSupport participeert in diverse onderzoeken om de zorg meetbaar te maken en naar een hoger ‘level’ te brengen. Deze kennis delen de zorgprofessionals van TopSupport graag. Zo geeft Pim lezingen aan huisartsen en sportverenigingen.

Vanuit FC Kruisband is recent nog een voorlichtingsavond voor sporters georganiseerd in het stadion van PSV, waar Pim als gastspreker en sportfysiotherapeut bij aanwezig was.
“Het beste uit een sporter naar boven halen is voor mij iedere dag weer een leuke uitdaging!”