Jeroen Peters

High Performance Manager | Strategic thinker | Team Builder | Performance & Medical Lead
18 jaar
Ervaring
Specialisten / Revalidatie / Jeroen Peters
Lees meer
Jeroen Peters is sinds 2006 werkzaam als fysiotherapeut. In 2009 is hij sportfysiotherapeut geworden en hij heeft in 2013 in Australië zijn Master of Musculoskeletal and Sports Physiotherapy behaald.

Al tijdens zijn studie in Utrecht wist Jeroen dat hij zijn passie ging vinden in klachten aan de onderste extremiteit. Door zijn bijbaan als fysio assistent en fitness trainer in een particuliere fysio praktijk in Zeist kwam hij vaak in aanraking met enkel en knieklachten wat de eerste interesse wekte. De echte liefde voor de heup, knie en de enkel kwam later door zijn werk bij Medicort in Utrecht, het jarenlang werken voor de jeugd en het vrouwen elftal van FC Utrecht, lesgeven in knieonderzoek en revalidatie en het begeleiden van meerdere nationale hockey elftallen.

In deze jaren leerde Jeroen Peters dat samenwerken met een team van specialisten de beste manier is om de sporter snel, veilig en goed terug te brengen op topniveau. Maar bovenal samenwerken met de atleet!! Dit is het allerbelangrijkste. En dat wordt nog wel eens vergeten. Goed naar de cliënt luisteren, vanuit meerdere invalshoeken het probleem benaderen en een individuele oplossing aanbieden is wat een VKB traject tot een success kan maken. Er is geen one size fits all in de kruisband revalidatie! Je moet samen tot een geindividualiseerd plan komen en er samen ook 100% achter staan. Samen uit, samen thuis. Daarom is kennis van alles rondom de kruisband ook zo belangrijk. Van operatie tot revalidatie, van voeding tot return to play. Als je als therapeut niet 100% betrokken, gemotiveerd en geinformeerd bent, hoe kan dan de sporter dat dan wel worden/zijn?! Jeroen werkt dan ook altijd zeer nauw samen met de beste specialisten in binnen en buitenland om kennis, kunde en ervaringen uit te wisselen.

Vanuit een van deze intensieve samenwerkingen heeft Jeroen Peters gedetacheerd vanuit Medicort 1,5 jaar lang als assistant voor dr. H van der Hoeven gewerkt in de Bergman Kliniek in Naarden. Hier verzorgde Jeroen poliklinische controles en pre en post operatieve testen en metingen voor cliënten met vooral knie problemen. In deze periode leerde Jeroen om vanuit de ogen van de arts naar een probleem te kijken. Daarnaast was het erg leerzaam omdat hij meekreeg wat er allemaal bij komt kijken voor een patiënt. Van de eerste MRI en diagnose tot en met de operatie en alles ervoor, ertussen en erna. Hier kreeg hij pas echt goed mee dat een VKB revalidatie niet zomaar even 6-9 maanden revalideren is. Er komt zoveel meer bij kijken! De grootste les is dat het met heel veel vallen en opstaan gepaard gaat. En als je dat accepteert, weet wat je aan het doen bent, en je gemotiveerd blijft… het resultaat vanzelf komt!

Na deze leerzame periode is Jeroen een dubbel master traject gaan doen in Australië (sport en manueel). Hier kwam voor hem eindelijk de praktijk samen met de wetenschap. Hij kon zijn praktijk kennis omzetten in wetenschappelijke onderbouwingen en studies in samenwerking met de beste docenten en onderzoekers in hun vakgebied. Een international gepubliceerd artikel over patellofemorale (knieschijf) klachten was dan ook een van de mooie resultaten

Na dit Australische avontuur ging Jeroen full time in dienst bij AFC Ajax als performance therapist/trainer. Naast deze baan begeleidde en trainde Jeroen nog sporters vanuit zijn eigen bedrijf op het mentale en fysieke vlak. Je sport-prestaties verbeteren als individu, als team betere resultaten neerzetten of terugkomen naar topniveau na een blessure, het kan niet zonder optimale begeleiding en een duidelijke link tussen mentaal en fysiek. Daarom zorgt Jeroen dat elke atleet, van amateur tot prof, zelf helemaal op de hoogte is en zijn eigen specialist wordt. Zo wordt je samen de expert en stuw je elkaar tot ongekende hoogte!

Na deze periode is Jeroen gaan werken bij Watford FC in de Premier League als Head of Performance Therapy. Een periode in het buitenland kennis en kunde opdoen in de grootste competitie ter wereld was een once in a lifetime opportunity die hij dan ook met beide handen pakte.

Daarna kwam Jeroen in 2018 terug op Nederlandse bodem en was hij werkzaam bij FC Utrecht als Head of Performance. Hier stuurt hij een multidisciplinair team aan van fysio’s, sportwetenschappers, artsen, krachttrainers, voedingsdeskundigen en sportpsychologen. Uiteraard staat hij nog elke dag aan de behandelbank en in de gym/veld om spelers te begeleiden na blessure of spelers die nog dat extra uit hun prestaties willen halen.

Sinds 2023 is hij werkzaam in België bij Club Brugge waar hij de functie van Head Performance heeft.
“Maar bovenal samenwerken met de atleet!! Dit is het allerbelangrijkste. En dat wordt nog wel eens vergeten.”