Niels Hagen

(Master) Manueel therapeut, Sportfysiotherapeut en specialist in Orthopedische Revalidatie / FC Kruisband.
22 jaar
Ervaring
NH Fysiotherapie
Bedrijf
Zwijndrecht, Zuid-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Niels Hagen
Gespecialiseerd in:
  • Orthopedische revalidatie (o.a. knie, schouder en elleboog)
  • Voorstekruisband letsels
  • Sportblessures
  • Behandeling van nek/hoofdpijnklachten
  • Turn specifieke blessures
Lees meer
Na vele jaren ervaring in de orthopedische revalidatie (o.a. kruisband) heeft Niels Hagen zijn eigen praktijk NH Fysiotherapie opgezet in Zwijndrecht. In de praktijk is 170 m2 ingericht voor krachttraining en er is een loopbaan van 20 meter voor diverse revalidatietrainingen.

In 2002 heeft Niels Hagen zijn diploma fysiotherapie behaald aan de hoge school van Rotterdam. Vanaf de start heeft hij zich veel bezig gehouden met orthopedische revalidatie waar de interesse voor kruisbandrevalidatie is ontstaan. In deze periode was Niels tevens werkzaam voor de jeugdopleiding van Feyenoord.

Hij specialiseerde zich in sportfysiotherapie waarin hij in 2005 afstudeerde aan de hoge school van Utrecht. Daarna specialiseerde Niels zich in de manuele therapie (Master) waarin hij in 2009 ‘met onderscheiding Cum Laude’ afstudeerde aan de SOMT in Amersfoort.

In de beginperiode van zijn carrière heeft Niels Hagen veel samengewerkt en geleerd van orthopeed Alex Fiévez (kruisband specialist). Op dit moment werkt Niels binnen zijn netwerk veel samen met diverse orthopedisch specialisten, sportartsen en chirurgen. Goede diagnostiek, samenwerking met specialisten en een individueel afgestemd revalidatieschema zijn de sleutelwoorden voor een optimaal herstel. De afgelopen jaren heeft hij vele kruisband patiënten gerevalideerd, van reguliere patiënt tot topsporter. Een patient die binnenkomt met twee krukken en sprintend het veld weer over gaat is voor hem een absolute uitdaging.

Naast zijn werkzaamheden in de praktijk is Niels Hagen sinds 2007 internationaal betrokken bij de wedstrijd begeleiding van de Nederlandse Turnbond (KNGU). Tevens werkt Niels voor het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Eindhoven. In 2012 en 2016 is hij namens het NOC*NSF mee geweest naar de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro. Hier had hij een aantal topsporters onder zijn hoede waaronder Epke Zonderland.
“Goede diagnostiek, samenwerking met specialisten en een individueel afgestemd revalidatieschema zijn de sleutelwoorden voor een optimaal herstel”