Germen Huijser

Eigenaar SMC Amersfoort, Fysiotherapeut en manueel therapeut
16 jaar
Ervaring
SMC Amersfoort
Bedrijf
Amersfoort, Utrecht
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Germen Huijser
Gespecialiseerd in:
  • Voorste kruisband revalidatie
  • Heup/knie/enkel revalidatie
  • Revalidatie na operatie
  • Dry needling
  • VSO Sportsteunzolen
  • Teambegeleiding
Lees meer
Beter blijven in je sport.
“Na omzwervingen in de (top)sport binnen de fysiotherapie heeft Germen Huijser sinds januari 2018 Sport Medisch Centrum Amersfoort opgezet. Een sportfysiotherapiepraktijk volledig ingericht op sporters, met daarbij samenwerkingen met sportartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers en een voedingsdeskundige. De korte lijn naar verschillende specialisten zorgen ervoor dat de sporter snel de juiste zorg op de juiste plek krijgt. In het geval van een voorste kruisband blessure is het zaak om snel te handelen en wil je de sporter zo snel als mogelijk de duidelijkheid geven die hij/zij nodig heeft. Zo kan er goed beleid uit worden gezet. Klinkt logisch, maar dit is helaas nog zeker geen gewoonte binnen de fysiotherapie.

Bij SMC Amersfoort doen we er alles aan om zo snel als mogelijk duidelijkheid te verschaffen, zodat de blik weer op de toekomst gericht kan worden. We begeleiden de sporter vanaf het moment dat de sporter geblesseerd raakt tot aan volledig wedstrijdfit zijn. Als sporter en fysiotherapeut vorm je samen één team. Als fysiotherapeut is het belangrijk om feeling te krijgen met het fysiek van de sporter. Daarbij is heldere communicatie van groot belang. Sporters kampen vaak met vragen als: “Wanneer gaan we weer naar buiten? Wanneer mag ik weer volledig aansluiten bij de groep? Ik voel me fit, waarom doe ik dan nog niet alles?” Door uitleg te geven over bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat een kruisband volledig is ingegroeid in het lichaam en welke risico’s er spelen bij bijvoorbeeld sneller terugkeren dan 9-12 maanden na operatie, proberen we de sporter zo veel mogelijk onderdeel te laten zijn van de beslissingen die we nemen binnen de revalidatie.

Naast een ruime sportzaal met alle benodigde materialen, heeft SMC Amersfoort samenwerkingen met voetbalclubs in de omgeving, zodat er ook op locatie sportspecifiek gerevalideerd kan worden. Juist de revalidatie op het veld is een essentieel onderdeel bij voorste kruisband revalidatie en bij langdurige blessures in het algemeen. In alle jaren dat Germen fysiotherapeut is, traint hij met de vkb revalidanten ook buiten de praktijk, om zo de sporters weer topfit af te leveren na een blessure.

Als fysiotherapeut gaat Germen graag aan de slag met deze groep. Hij coacht ze en staat ze mentaal bij, zodat de sporters weer het volledige vertrouwen herwinnen in hun eigen kunnen op de weg terug naar wat ze het liefste doen: sporten.
“Revalideren doe je samen. Samen op weg naar “Beter blijven in je sport!””