Marcel Fortunati

Senior fysiotherapeut Blessure Den Haag, gespecialiseerd in knieletsels in het bijzonder voorste kruisband reconstructies met als doel Return to Play
44 jaar
Ervaring
20
Kruisband revalidaties gem. per jaar
Blessure Den Haag
Bedrijf
Den Haag, Zuid-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Marcel Fortunati
Gespecialiseerd in:
  • Voorste kruisband letsel
  • Sportblessures
  • Strenght & Conditioning programs voor voetbal, tennis en hardlopen.
  • Shockwave
Lees meer
Sinds 1988 is Marcel Fortunati werkzaam als fysiotherapeut en fysieketrainer bij Blessure Behandeling Preventie, gevestigd in Den Haag en heeft goede contacten met ADO-Den Haag en het haagse voetbal in het algemeen. Waarom de voorste kruisband revalidatie in het bijzonder? Omdat er volgens Marcel niets mooier is om iemand weer terug te krijgen naar sportniveau, iets wat “vroeger” toch wat minder voor de hand lag.

Samen met compagnon Jurgen Roordink (14 jaar werkzaam bij het Nederlands Davis Cup Team Tennis) heeft Marcel niet alleen de operatietechnieken van kruisband reconstructies zien veranderen maar ook de revalidatie hiervan.
Door de jaren heen is er een duidelijk traject ontstaan voor de VKB revalidatie, namelijk: het “Game Ready Systeem”, de revalidatie tot op wedstrijdniveau. Voor zowel de recreatieve- als topsporter is dit mogelijk geworden door middel van een goede fysieke en functionele begeleiding, aldus Marcel. Mede ook doordat er niet meer alleen in de behandelkamers behandeld wordt maar gelukkig ook op het veld en in de sportzaal. Volgens Marcel toch echt een prioriteit om iemand weer op zijn/haar niveau te kunnen laten sporten.

Het “Game Ready Systeem” bestaat uit drie pilaren, te weten: kracht, snelheid en uithoudingsvermogen volgens de “Rehaboom” welke allen evenredig dienen te verbeteren.
“Het “Game Ready Systeem”, de revalidatie tot op wedstrijdniveau”