Matthijs van Keulen

Sport fysiotherapeut bij het Sportmedisch Centrum Amsterdam, gespecialiseerd in de voorste kruisband revalidatie.
15 jaar
Ervaring
SMC Amsterdam
Bedrijf
Amsterdam, Noord-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Matthijs van Keulen
Gespecialiseerd in:
  • Voorste kruisband revalidatie
  • Achterste kruisband revalidatie
  • Knie problematiek
Lees meer
In 2006 behaalde Matthijs van Keulen zijn diploma fysiotherapie. Tijdens zijn studie was Matthijs meteen gegrepen door de knie. Dit mede omdat het voor een groot gedeelte een ondergeschoven kindje was binnen de fysiotherapie.
Na 2 jaar in het betaald voetbal te hebben gewerkt bij FC Utrecht kwam Matthijs van Keulen terecht in Amsterdam bij een kleine praktijk, en kwam op het idee om de orthopedische revalidatie hier op de kaart te zetten. Na een goede samenwerking met een aantal orthopedisch chirurgen stapte hij over naar Sport Medisch Centrum Amsterdam. Hier profileerde Matthijs zich steeds meer als kniespecialist. Na een buitenlands avontuur van negen maanden in Armenië (in samenwerking met Raymond Verheijen, Raymond Atteveld en Gert Aandewiel) keerde Matthijs weer terug bij het SMC in Amsterdam.

Alle cursussen die er zijn geweest ten aanzien van knie revalidatie heeft Matthijs gevolgd. Tevens heeft hij de cursussen ‘loop-herstel trainer’ van de KNVB gevolgd, de cursus ‘rehaboom’ van Toine van de Goolberg en de cursus ‘periodisering’ van Raymond Verheijen.

Op dit moment revalideert Matthijs alleen nog maar knieën waarvan ongeveer 90% van zijn patiënten een voorste- danwel achterste kruisband reconstructie hebben gehad. In het dagelijkse contact met veel orthopeden zorgt Matthijs voor een open communicatie tussen fysiotherapeut, orthopeed en patiënt. Matthijs is van mening dat niet iedere fysiotherapeut kruisbanden zou moeten behandelen. In de toekomst zou er naar een super specialisatie gewerkt moeten worden.

De passie van Matthijs zit hem in het laten terug keren van de patiënt op het oude niveau, danwel (top)sport of in dagelijks leven. Door de korte lijnen met veel verschillende orthopeden, waaronder Dr. Kooijman (DC Kliniek), Dr. van der Hart en Dr. van der Hoeven (Bergman Clinics), kunnen patiënten bij het SMC Amsterdam snel gezien worden door deskundige specialisten.

In ons centrum werken wij multidisciplinair (te weten: orthopeed, inspanningsfysioloog, bewegingsweten-schapper en manueel- fysiotherapeut) waarbij wij gebruik maken van state of the art apparatuur. Daarnaast zorgen wij ervoor dat ons behandelprotocol zoveel mogelijk up to date en evidence based blijft.

Naast de werkzaamheden bij het SMC draait Matthijs tevens een gecombineerd spreekuur met dr. Mutsaerts in het OLVG. Hierbij doen wij gezamenlijk een consult en bepalen wij het te volgen traject bij de desbetreffende patiënt. Dit doen wij samen in een gecombineerd Test Centrum met FysioHolland Oosterpark.

Matthijs vindt dat iedereen een zo goed mogelijke behandeling moet krijgen om op een zo hoog mogelijk niveau weer terug te kunnen keren. En makkelijker kan hij het niet maken maar wel leuker!
“Iedereen moet een zo goed mogelijke behandeling krijgen om op een zo hoog mogelijk niveau weer terug te kunnen keren”