Rob Bogie

Orthopedisch chirurg en gespecialiseerd in de knie en schouder
12 jaar
Ervaring
125
Kruisband operaties gem. per jaar
Anna Ziekenhuis / TopSupport Eindhoven
Bedrijf
Eindhoven, Noord-Brabant
Locatie
Specialisten / Operatie / Rob Bogie
Gespecialiseerd in:
  • Kruisbandchirurgie
  • Sportorthopedie
  • Arthroscopische chirurgie
  • Schouder
Lees meer
Rob Bogie is sinds 2012 werkzaam in het Anna Ziekenhuis in Geldrop en hij is vooral te vinden bij de locatie TopSupport in Eindhoven. Rob heeft zich gespecialiseerd in de knie en schouder. Zijn expertise ligt op het vlak van sportblessures en hij heeft een brede ervaring in complexe knieblessures.

Daarnaast is hij clubarts bij PSV. “Voor mij maakt het niet uit of ik een topvoetballer behandel of een amateursporter. In de top spelen er natuurlijk wel allerlei belangen mee en is de druk hoog. Maar mijn gevoel bij patiënten is hetzelfde. Eigenlijk is de operatie maar een klein stukje van het succes. De revalidatie erna kan wel een jaar duren. Hier bij TopSupport komt met de aanwezigheid van meerdere disciplines alles bij elkaar.”

Rob hecht veel waarde aan een goede relatie met zijn patiënten. Een goede en prettige samenwerking met collega’s, fysiotherapeuten en huisartsen in de regio is voor hem ook belangrijk. “Middels het organiseren van bijscholing, cursussen en webinars proberen we het onderlinge contact zou goed mogelijk te onderhouden. Door het delen van de nieuwste ontwikkelingen houden we elkaar scherp.”
Sinds 2021 is hij voorzitter van de ESOC (European Sports Orthopedic Congress) organisatie die 2-jaarlijks een sportcongres organiseert in het Philips Stadion. Meer informatie hierover: www.esoceindhoven.nl


PSV/NOC-NSF:
Zijn grote passie voor sport zet Rob ook in bij zijn werkzaamheden PSV. Rob is clubarts bij PSV. en orthopedisch consulent bij de PSV Academy. TopSupport en het Anna Ziekenhuis hebben tevens een samenwerking met NOC-NSF / Team NL waarbij een breed scala aan sporters gezien wordt.


SPORTORTHOPEDISCH ONDERZOEKSCENTRUM:
Rob Bogie is tevens betrokken bij het sportorthopedisch onderzoekscentrum van het Anna Ziekenhuis. “Naast het verrichten van wetenschappelijk onderzoek zijn we met veel innovatieve projecten bezig zoals de toepassing van artificial intelligence (AI) en sensortechnologie in de orthopedie”. Tevens onderzoeken zij de effectiviteit en veiligheid van versnelde postoperatieve revalidatiebehandelingen. Ook zijn er meerdere onderzoekslijnen op voorste kruisband gebied opgezet, Klik hier voor meer informatie.


BIJZONDERHEDEN:
- Brede ervaring (multi)ligamentair knieletsel
- Clubarts PSV
- Orthopedisch coördinator researchcentrum Sports and Orthopedics Research Center
- 3x per week acute kniepoli beschikbaar met directe vooraf MRI van de knie, locatie TopSupport.
- 2017 promotieonderzoek afgerond; Ontwikkeling growth guiding operatietechniek bij scoliose.
- Ontwikkeling 3D geprinte kniebrace

Lidmaatschappen van beroepsorganisaties

  • ESSKA: European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy
  • NOV: Dutch Orthopedic Society
  • NVA: Dutch Arthroscopy Society
  • CCC: College for Consultants and Club Physicians Dutch professional football clubs

B&C Custom Bracing

Door zijn brede ervaring in knieblessures krijgt Rob ook veel vragen over het gebruik van preventieve kniebraces. Huidige braces hebben vaak een matige pasvorm en bieden zo onvoldoende stabiliteit. Na veel onderzoek naar scan-en 3D printtechnieken is het uiteindelijk gelukt om een rigide 3D geprinte custom-fit kniebrace te ontwikkelen. Samen met ingenieur Toine Cuyten heeft hij uiteindelijk B&C Custom Bracing opgericht en wordt de kniebrace al veel toegepast in de motorcross-en skiwereld. www.bccustombracing.com

B&C Custom Bracing uitleg