Jos van Geffen

MSc. Sportfysiotherapeut, Master Manueel Therapeut bij Fysiotherapie Adams
19 jaar
Ervaring
20
Kruisband revalidaties gem. per jaar
Fysiotherapie Adams
Bedrijf
Alkmaar, Noord-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Jos van Geffen
Gespecialiseerd in:
  • VKB revalidatie
  • Knie revalidiatie
  • Orthopedische revalidatie
Lees meer
Het scheuren van de voorste kruisband heeft een enorme impact op een sporter. Om optimaal te kunnen terugkeren in de sport-specifieke situatie, is een lang revalidatietraject vereist die gericht is op de sporter zelf. Of je nou kiest om te revalideren zonder een operatie of met een operatie, het is een traject dat veel discipline van je eist.

Jos van Geffen heeft veel ervaring opgedaan door sporters te behandelen uit verschillende topcompetities en disciplines zoals voetbal, basketbal, volleybal, rugby en handbal. Mede door deze ervaring en door zijn studies is de passie voor de voorste kruisband revalidatie naar voren gekomen. Jos is onderdeel van een maatschap bij Fysiotherapie Adams in Alkmaar waar hij zich voornamelijk bezighoudt met pre- en postoperatieve kruisband revalidatie, diagnostiek en behandeling van acute en chronische letsels aan knie/enkel/heup en de (top)sportrevalidatie in de regio Alkmaar e.o. Dit doet hij samen in een hecht team binnen de praktijk. Inmiddels is Jos uitgegroeid tot de specialist van knieklachten en revalidatie na knie- operaties in de kop van Noord-Holland.

In de (top)sportrevalidatie is een duidelijk plan van essentieel belang waarbij sporter, fysiotherapeut, trainer en orthopeed samen werken aan een optimaal herstel. De revalidatie houdt niet op buiten de muren van de praktijk maar is pas klaar als de sporter weer volledig participeert in zijn/haar sport. Training in de specifieke-sportsituatie, bijvoorbeeld meerdere keren per week op het veld, is hier een belangrijke schakel in. Een prettige sfeer en sportmentaliteit in de omgeving waar je revalideert kan dit traject iets verlichten. Daarnaast is het prettig samen te revalideren met sporters die dezelfde doelen voor ogen hebben. Optimaal herstel na een ingrijpende blessure zoals het scheuren van je voorste kruisband. Deze ingrediënten zijn terug te vinden in de praktijk van Fysiotherapie Adams.