Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord

Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord

27 januari 2024

Slecht nieuws voor Jill Roord. De Oranje international heeft woensdag een zware knieblessure opgelopen in de Continental League Cup-wedstrijd tegen Manchester United. De speelster van Manchester City scheurde haar voorste kruisband, zo heeft Manchester City zaterdag bekendgemaakt.

“Jill blijft onder de hoede van het medische team van City en begint aan haar revalidatie. Iedereen bij City wenst haar een volledig en spoedig herstel”, schrijft de club uit Manchester.

De 26-jarige aanvallende middenveldster werd na 8 minuten spelen onderuit gehaald door United-speelster Katie Zelem en greep direct naar haar knie. Voor het ergste werd direct al gevreesd en dat is helaas voor Roord vandaag bevestigd. Door de blessure zal Roord maanden moeten toekijken.

Het Nederlands vrouwenelftal kan volgende maand in de halve finale van de Nations League tegen Spanje dus niet beschikken over Jill Roord. Het herstel van een zware kruisbandblessure duurt minimaal 9 maanden. Mocht Oranje zich via de Nations League plaatsen voor de Olympische Spelen, is Roord er in Parijs ook niet bij.

Roord is onder bondscoach Andries Jonker een vaste waarde de afgelopen wedstrijden. Ze speelde al 98 interlands en maakte daarin 26 doelpunten. Op het WK van vorig jaar scoorde ze vier keer.

 

Veel kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal.

Eind 2022 en in 2023 vielen ook Arsenal-spelers Vivianne Miedema, Laura Wienroither, Leah Williamson en Beth Mead uit met een blessure aan een kruisband. Bij Chelsea kreeg Aniek Nouwen ook deze diagnose.

Hetzelfde overkwam sterspeelsters als Sam Kerr (Chelsea), Marie-Antoinette Katoto (PSG), Catarina Macario (Olympique Lyon), Caroline Weir (Real Madrid) en Alexia Putellas (FC Barcelona). Begin dit seizoen ging het voor de tweede keer mis voor Feyenoord-speelster Kirsten van de Westeringh.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle