Miedema scheurt voorste kruisband

Miedema scheurt voorste kruisband

19 december 2022

 

Slecht nieuws voor Oranje spits Vivianne Miedema en Arsenal.
Bij een onschuldig duel om de bal, afgelopen donderdag in de Champions League wedstrijd tegen Olympique Lyonnais, heeft Vivianne Miedema een zware knieblessure opgelopen. Uit onderzoek is gebleken dat Miedema haar voorste kruisband heeft gescheurd.

Miedema vertelt in haar verklaring over het fatale moment: “Ik ben er kapot van dit nieuws met jullie te moeten delen. Ik wist het meteen. Er gingen zo veel dingen door mijn hoofd: ik kan het team dit seizoen niet meer helpen, geen WK, een operatie en een lang revalidatietraject. Ik ga jullie niet vertellen dat ik sterker terugkom of dat ik ernaar uitkijk om de komende maanden in het krachthonk door te brengen. Het zal zwaar worden, met veel moeilijke dagen (en veel gehuil, wat ik de afgelopen dagen al veel heb gedaan). Helaas hoort dit bij voetbal.”

De 26-jarige Miedema landde op slag van rust verkeerd op haar linkerbeen waardoor dee Oranje-spits tegen de vlakte belandde. De Oranje-topscorer verliet in tranen, met haar linkerbeen gespalkt, per brancard van het veld. Miedema’s partner en Arsenal-collega, Beth Mead, ging op krukken – zij scheurde eind november een voorste kruisband – achter haar aan de spelerstunnel in.

Direct na de wedstrijd was de ernst van de knieblessure nog onduidelijk, maar Lyon-middenvelder en Oranje-international Daniëlle van de Donk was bepaald niet positief tijdens een vlug perspraatje in de rust. “Ik voel me verdrietig voor haar, dit wens je niemand toe. Het ziet er niet goed uit. Mijn gedachten zijn bij haar.”

De spits zal de komende dagen worden geopereerd, waarna een lange revalidatie wacht. Miedema meldt in een verklaring dat ze het WK mist. Dit in tegenstelling tot haar club Arsenal en de KNVB. Voor het herstel van een gescheurde kruisband staat normaal gesproken minstens negen maanden. Het toernooi gaat op 20 juli van start.

Miedema is topscorer allertijden van de Oranje Leeuwinnen met 95 goals in 15 interlands. De absentie van Miedema op het WK is dan ook een grote aderlating voor de Oranjevrouwen en bondscoach Andries Jonker.

Miedema’s partner en ploeggenote Beth Mead mist hoogstwaarschijnlij ook het WK door een gescheurde voorste kruisband. De Engels International liep de kwetsuur vorige maand op. Mead had afgelopen zomer met zes goals een groot aandeel in de Europese titel van Engeland. Met dat aantal deelde ze de topscorerstitel met de Duitse Alexandra Popp.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops