FC Kruisband Podcast

FC Kruisband Podcast

#3. Maand 3 t/m ongeveer maand 6 na kruisbandletsel

September 2020

Sportfysiotherapeut Michael de LevieFysioHolland, en ik (Jeroen, FC Kruisband) hebben in augustus 2020 de derde Podcast opgenomen. We gingen met elkaar in gesprek over de fase vanaf week 12 van de revalidatie na een kruisband blessure tot ongeveer week 24: Wat kun je verwachten van de revalidatie vanaf week 12? Kun je jouw revalidatie vergelijken met die van anderen? Hoe ga je om met tegenslag? Je hoort het in deze podcast.

Het andere delen van de Podcast kan je hieronder beluisteren!

#2. Fase 1 na kruisbandletsel, conservatief en post-operatieve fase

December 2019

Sportfysiotherapeut Michael de LevieFysioHolland, en ik (Jeroen) hebben in december 2019 een tweede Podcast opgenomen. We gingen met elkaar in gesprek over de eerste fase van de revalidatie na een kruisband blessure. Met name het conservatieve traject en de eerste weken na een operatie (post-operatieve fase) komen aan bod in deze Podcast. Hoe kun je het beste revalideren? En wat zijn daarbij de valkuilen? Je hoort het in deze podcast.
Het eerste deel van de Podcast kan je hieronder beluisteren!

#1. Pre-operatieve fase na kruisbandletsel

Augustus 2019

Sportfysiotherapeut Michael de LevieFysioHolland, en ik (Jeroen) hebben in augustus 2019 de eerste Podcast opgenomen van een kleine reeks (die nog volgt). We gingen in gesprek met elkaar over de kruisbandblessure en dan met name het pre-operatieve deel.  Veel vragen hierover hebben we besproken.
Dit is een eerste deel van de Podcast aangezien er zoveel te bespreken is hierover. Erg leuk om te doen!

Beste zorgroute voor gescheurde kruisband

25 maart 2019
Een gescheurde kruisband wordt ook wel ‘de hartaanval van de knie’ genoemd, zoveel impact heeft het. Een op de 3000 mensen krijgt er mee te maken, zo ook Jeroen van de Camp. Sindsdien werkt hij aan de site FC Kruisband, om iedere patiënt informatie te geven over de beste zorg. – Een gescheurde kruisband vraagt om intensieve revalidatie en een lange hersteltijd. Dat is niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal. Vanavond in @BNRBeter met Jeroen van de Camp van @fckruisband en orthopedisch chirurg Jacco Zijl.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord