Zulte Waregem spits Mbaye Leye scheurt voorste kruisband

Zulte Waregem spits Mbaye Leye scheurt voorste kruisband

26 augustus 2013

 

Mbaye Leye (30) komt dit seizoen niet meer in actie. De Senegalese aanvaller van Zulte Waregem liep gisteren in de blessuretijd tegen KV Oostende (1-1) een zwaar kruisbandletsel op.

De eerste onderzoeken wezen immers uit dat hij de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft gescheurd, wat hem op een inactiviteit van zeven tot negen maanden komt te staan. Leye, die in zijn laatste contractjaar zit, ziet zo een transfer in rook opgaan.

Zulte Waregem bleef zondag op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League op een 1-1 gelijkspel steken tegen Oostende. Op de koop toe moest Leye het veld geblesseerd verlaten, nadat hij bij een duel zijn rechterknie verdraaide.

 Het verdict na een scan was vandaag erg zwaar. “Onderzoek bracht aan het licht dat Mbaye Leye de voorste kruisband van de rechterknie heeft gescheurd”, staat op de website te lezen. “Leye wordt binnenkort geopereerd en zal zeven tot negen maanden moeten revalideren.”

“Deze blessure komt bijzonder ongelegen aangezien we de laatste week van de transferperiode ingaan”, zuchtte Leye in Het Laatste Nieuws.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie