Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon

Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon

22 april 2024

Jurriën Timber heeft maandag avond zijn rentree gemaakt op Ewood park. In een Premier League 2-wedstrijd tegen Blackburn Rovers (2-2) met de beloftenploeg van zijn club Arsenal begon hij als links achter. Timber speelde 45 minuten mee.

Zijn rentree was eerder al aangekondigd door Mikel Arteta. “Daarna zien we beter hoe hij ervoor staat”, zei de Spaanse coach van Arsenal. “Hij ziet er heel goed uit op de training, maar dit is nu de laatste stap. We moeten zeker weten dat hij er klaar voor is.”

Al na 8 minuten na zijn terugkeer op het voetbalveld maakte Timber een wonderschone treffer. De verdediger kapte de bal naar zijn favoriete rechterbeen en schoot vanaf rand zestien in de verre kruising.

De 22-jarige verdediger van het Nederlands elftal stond maandenlang aan de kant nadat hij in augustus, bij zijn debuut in de Premier League tegen Nothingham Forrest, een kruisbandblessure op liep in zijn rechterknie. Timber trainde de afgelopen weken al mee bij de hoofdmacht van Arsenal. Gisteren deed de oud-Ajacies ritme op bij de beloften en dat is ook goed nieuws voor de bondscoach van Oranje.

Timber werd door Arsenal vorige zomer overgenomen van Ajax voor ongeveer 40 miljoen euro. Ronald Koeman zal de rentree van Timber nauwlettend in de gaten houden. Arsenal is 5 wedstrijden voor het eind van de competitie nog koploper in de Premier League. Arsenale strijdt in een spannende slotfase met Liverpool en Manchester City om de landstitel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon