Zware knieblessure Jurriën Timber

Zware knieblessure Jurriën Timber

14 Augustus 2023

Slecht nieuws voor Jurriën Timber, Arsenal en het Nederlands elftal. De verdediger van Arsenal heeft zijn voorste kruisband van zijn rechterknie beschadigd, zo heeft medisch onderzoek uitgewezen. Er zullen nog meer onderzoeken volgen, dat bevestigen bronnen rondom Timber.

Zaterdag in zijn debuut in de Premier League ging het mis voor Timber. De Oranje International begon in de basis maar moest na 50 minuten het veld verlaten. In de gewonnen wedstrijd tegen Nottingham Forest ging het in een duel mis. De blessure leek voort te komen uit een duel uit de eerste helft, toen Timber een stevige tackle maakte waar hij geel voor kreeg. Hij kon na een lange behandeling toen wel verder, trainer Mikel Arteta wisselde hem ook in de rust niet. Volgens de medische staf was Timber fit genoeg om aan de tweede helft te beginnen maar na een kleine vijftig minuten was het toch einde wedstrijd voor de oud-Ajacied toen hij zich leek te verstappen. Helaas bleek dat de schade groot is. De 22-jarige Timber zal maanden langs de kant staan zo is te lezen.

“The physio and the doctors looked at him and were happy to continue. Straight away in the second half, he made a movement and it felt funny. We will have to assess him,” Arteta told reporters.”

Timber maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar de club uit Londen. Voor Timber een droomtransfer met een een prijskaartje van maximaal 45 miljoen euro. Timber startte geweldig en won in zijn eerste officiële wedstrijd de Community Shield door te winnen van Landskampioen Manchester City.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
nederland
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
engeland
Zware knieblessure Jurriën Timber