Willem Janssen – I’LL BE BACK

Willem Janssen – I’LL BE BACK

13 december 2020

 

Willem Janssen – I’LL BE BACK: Woensdag 9 december was op Foxsport de première van deze mooie en interessante documentaire.

Het bekerduel van FC Utrecht bij FC Eindhoven (21 jan. 2020) eindigt voor Willem Janssen in één groot drama. Aanvoerder Janssen gaat een luchtduel aan zoals hij dat zo vaak doet. Tientallen keren, honderden keren, duizenden keren! Maar: deze keer gaat het fout. En goed ook. Janssen komt verkeerd neer en loopt een ernstige blessure op. Waar de verdediger ruim zes jaar geleden de kruisband in zijn linkerknie scheurde, is dat nu in zijn rechterknie het geval. Vanaf dat moment werkt de verdediger keihard aan zijn rentree. Een maandenlange revalidatie vol ups én downs volgt. In ‘I’ll be back’ beleef je het bloed, zweet en de tranen van de revalidatie van dichtbij.
Allemaal met dat ene doel voor ogen: terugkeren in de ploeg van FC Utrecht.

Bekijk hieronder de documentaire

Corné in ‘t Hout, eigenaar BoemMedia, maakte deze mooie documentaire van Willem Janssen. Aan het woord komen mensen die dichtbij Willem staan waaronder zijn vrouw, de trainer, de spelers van FC Utrecht, andere voetballers met een vkb letsel, clubmannen en fysiotherapeuten. Op deze manier krijg je een interessante inkijk van deze blessure en de revalidatie. Zijn revalidatie vond plaatst bij FC Utrecht en de KNVB.

Gevoel, omgevingsfactoren, revalidatie en training, gemaakte keuzes, inzet, karakter, ups & downs, informatie en prestatie tot en met rentree komen voorbij. Dit geeft iedereen een unieke inkijk op deze blessure.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie