FC Utrecht aanvoerder Janssen heeft kruisband gescheurd

FC Utrecht aanvoerder Janssen heeft kruisband gescheurd

24 januari 2020

 

Slecht nieuws voor Willem Janssen en FC Utrecht. De aanvoerder van FC Utrecht komt dit seizoen niet meer in actie door een zware knieblessure. Gisteren kreeg Janssen het slechte nieuws, waarvoor hij al vreesde, te horen in het ziekenhuis.

Dinsdag avond won FC Utrecht na verlenging de KNVB Bekerwedstrijd met 2-1 bij FC Eindhoven. Janssen begon zoals gewoonlijk als aanvoerder in de basis. Halverwege de tweede helft kwam de 33-jarige verdediger verkeerd terecht na een luchtduel. “Ik ben na deze actie gewisseld, omdat ik voelde dat het niet goed zat”, vertelt Janssen op de website van FC Utrecht. “Gisteren ben ik in het ziekenhuis geweest voor onderzoek bij een specialist, waar is geconstateerd dat ik mijn kruisband heb gescheurd en hieraan geopereerd zal moeten worden. Dit betekent dat ik in elk geval lange tijd uit de running ben. “Een enorme domper! De komende periode ga ik keihard aan de slag om goed te herstellen, ik ben vastbesloten om weer helemaal op mijn oude niveau terug te komen en weer wedstrijden te kunnen gaan spelen.”

Dinsdag avond direct na afloop van de wedstrijd kreeg FC Utrecht trainer John van den Brom de beelden te zien en voor de camera’s van FOX Sports was Van den Brom zich direct bewust van de ernst van de blessure bij zijn aanvoerder: “Ik zie het nu pas voor het eerst. Het was koud, maar krijg het hier nog veel kouder van. Je ziet de uitdrukking op zijn gezicht. Ik weet wat hij constant doet om fit te zijn en fit te blijven op zijn leeftijd. Ik heb geen goed gevoel, Willem is geen zeikerd of piepert. Het is een positieve gozer, maar die zit er zelf ook behoorlijk doorheen. Hij loopt op krukken, da’s meestal geen goed vooruitzicht”, zo sprak de trainer van FC Utrecht. De interviewer bij FOX Sports vroeg aan Van den Brom of het een kruisbandblessure kon zijn? “Ik ben geen dokter gelukkig, maar we moeten het afwachten. Alles wat ik nu zegt wordt morgen misschien achterhaald, maar ik vrees er wel voor”, aldus van den Brom dinsdag avond na de wedstrijd.

Voor Janssen is het de tweede keer in zijn loopbaan dat hij een kruisbandblessure heeft opgelopen. In september 2013 sloeg het noodlot kort na zijn komst naar Utrecht ook al toe. Toen zijn linkerknie en nu dus zijn andere knie. Het hele seizoen 2013/14 ging toen aan hem voorbij. Onlangs speelde Janssen zijn 200ste wedstrijd voor FC Utrecht

 

Het nieuws is hard aangekomen bij FC Utrecht. “Het is een aderlating voor de club, de spelers, maar vooral voor Willem zelf. Zeker omdat het wéér zijn knie is, en we kennen allemaal zijn verleden”, doelt Van den Brom op de eerdere zware knieblessure die de verdediger had. “Dit is zijn andere knie, maar toch. Hij zit er redelijk doorheen. Dit is een drama, waardeloos. We verliezen een belangrijke speler, maar ook een persoonlijkheid met karakter. Nu zullen er andere jongens moeten opstaan.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord