Kruisbandblessure Willem Janssen

Kruisbandblessure Willem Janssen

30 september 2013

 

Willem Janssen komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie. De door FC Twente aan FC Utrecht verhuurde middenvelder heeft zaterdagavond de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd.

Dit bleek vandaag uit de MRI Scan en voor een volledig herstel van deze blessure staat normaliter zes tot negen maanden, waardoor Janssen in het slechtste geval pas in juni zijn rentree maakt.

De 27-jarige middenvelder viel zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (3-3) al na achttien minuten uit, waarna de Domstedelingen al hun vrees uitspraken dat de huurling lang uit de roulatie zou zijn. Na de wedstrijd werd dit al geschreven: Er is nog geen exacte diagnose gesteld, maar er wordt rekening gehouden met beschadigde kruisbanden. Mocht dat kloppen, dan staat Janssen vermoedelijk tussen de zes en negen maanden buitenspel en is zijn seizoen waarschijnlijk voorbij.

Jan Wouters zei na de wedstrijd :”Ik ben geen dokter, de clubarts heeft me op het hart gedrukt geen voorbarige zaken naar buiten te brengen. Pas na een scan is helder wat er met Willem aan de hand is”,

Janssen begon het seizoen bij FC Twente en kwam tot twee competitiewedstrijden. Sinds zijn komst speelde hij al zeven competitieduels, waarvan zes als basisspeler. Tegen PEC Zwolle (1-1) maakte hij zijn eerste en enige competitiegoal namens FC Utrecht. De middenvelder kwam in het verleden ook uit voor onder andere Roda JC en VVV-Venlo. Janssen was juist aangetrokken om Wouters meer opties te geven, omdat ook Cedric van der Gun, Edouard Duplan en Adam Sarota sinds begin dit seizoen met langdurige blessures kamp(t)en.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle