Ronaldo is klaar voor nieuwe rentree

Ronaldo is klaar voor nieuwe rentree

27 januari 2009

 

Hij is de dertig inmiddels gepasseerd, maar Ronaldo (32) verwacht binnen een maand zijn eerste officiële wedstrijd te kunnen spelen voor zijn nieuwe club, Corinthians uit Sao Paulo. Op 13 februari van het vorig jaar scheurde de voormalig wereldvoetballer van het jaar bij het duel van AC Milan met Livorno de kruisband van zijn linkerknie. Een soortgelijke blessure hield Ronaldo eerder in zijn loopbaan ruim twintig maanden aan de kant.

Ronaldo houdt zich nauwgezet aan het revalidatieschema. “Ik neem geen enkel risico. Ik ga pas spelen als ik me honderd procent fit voel”, zei Ronaldo, die in zijn periode bij Real Madrid, vanwege zijn lichaamsbouw, door het leven ging als El Gordo, de Dikke.

De voetballer, tegenwoordig weer uitgedost met zwarte krullen, gaat bij Corinthians het voor Braziliaanse begrippen riante salaris van vier miljoen euro verdienen. Als hij zichzelf blesseert moet hij echter 2,2 miljoen euro aan de club betalen.

Bij wijze van schadevergoeding. Ronaldo is het uithangbord van de club. De hele reclamecampagne is aan hem opgehangen. Overal in Sao Paulo is de beeltenis van hem te zien op grote posters.

De rentree van Ronaldo, die Brazilië in 2002 eigenhandig wereldkampioen maakte, is omstreden. De afgelopen maanden werkte hij bij Flamengo uit Rio de Janeiro aan zijn herstel. Hij stak zijn liefde voor deze populairste club van Brazilië nooit onder stoelen of banken.

“In mijn hart ben ik Flamengusta”, zegt de in Rio geboren Ronaldo. “Maar Ik heb nooit een voorstel van Flamengo mogen ontvangen.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband