Rentree Sarota: 'Het ging best lekker'

Rentree Sarota: 'Het ging best lekker'

26 november 2013

 

Adam Sarota maakte maandagavond na tien maanden afwezigheid zijn rentree op het voetbalveld. De 24-jarige Australiër stond sinds eind januari aan de kant door een zware kruisbandblessure, maar speelde tegen Jong Sparta Rotterdam (2-3) het eerste half uur mee.

‘Het was heerlijk om weer aan spelen toe te komen. Eigenlijk had ik gedacht de eerste helft te zullen spelen, maar na dertig minuten werd ik gewisseld’, vertelt Sarota op de website van zijn belangenbehartiger Sport-Promotion. ‘Het ging best lekker. Ik heb helemaal nergens last van gehad.’

‘Ik had geen moeite met het tempo, maar het belangrijkste blijft natuurlijk dat mijn knie zich goed heeft gehouden’, vervolgt Sarota. ‘En ik heb, zoals het er nu naar uitziet, ook geen terugslag. De komende weken zal ik steeds meer minuten moeten maken en er zo voor zorgen dat ik langzaam maar zeker weer naar mijn oude niveau toegroei.’

Sarota scheurde op zondag 27 januari de kruisband in zijn rechterknie. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Willem II, toen hij zich na een uur spelen verstapte, lees er hier meer over.
Eerst dacht hij dat het wel meeviel maar een scan wees uit dat de blessure van zeer ernstige aard was. Half februari onderging hij een operatie waarna het lange revalidatieproces kon aanvangen.

Sarota was tot het oplopen van zijn kruisbandblessure een vaste waarde aan de rechterkant van het middenveld van FC Utrecht. Door de langdurige afwezigheid van Johan Mårtensson en Willem Janssen zal trainer Jan Wouters de rentree van de Australiër toejuichen, zeker omdat ook Edouard Duplan nog maar net is hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje.

‘Ik heb er alle vertrouwen in dat het me gaat lukken om weer in de vorm te komen van voor mijn blessure. Ik heb samen met de medische staf van FC Utrecht keihard gewerkt om terug te komen. Dan voelt eindelijk weer voetballen als een bekroning van alle inspanningen.’

Afgelopen zomer verlengde Sarota zijn contract met FC Utrecht tot 2017. Daarmee gaf de club aan veel vertrouwen te hebben in de middenvelder die natuurlijk eerst zijn vizier op FC Utrecht richt, maar het WK in Brazilië, volgend jaar zomer, ook nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. Doordat Utrecht al tijden wordt geplaagd door blessureleed, liggen er meteen kansen voor Sarota nu hij weer fit is.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon