FC Utrecht speler Adam Sarota scheurt kruisband

FC Utrecht speler Adam Sarota scheurt kruisband

28 januari 2013

 

FC Utrecht moet het de rest van het seizoen stellen zonder Adam Sarota. De Australische international heeft in de wedstrijd tegen Willem II (3-1) zijn voorste kruisband in de rechterknie afgescheurd en een scheurtje in de meniscus opgelopen. De middenvelder van FC Utrecht is naar verwachting acht tot tien maanden uitgeschakeld.

Hij liep de blessure afgelopen zondag op nadat er iets meer dan een uur was gespeeld. De zwaar aangeslagen Australiër over dat moment: ,,Ik ging een duel aan met een tegenstander, waarbij ik me min of meer verstapte. Het was niet eens een pittig duel. Ik voelde aanvankelijk wel een hevige pijn, maar ik dacht na een korte behandeling dat ik wel weer verder zou kunnen spelen.”

Eenmaal terug binnen de lijnen had Sarota al snel in de gaten dat het niet meer ging. ,,Ik moest me helaas toch laten vervangen. De clubarts meldde mij even later dat het er niet goed uitzag en dat ik een scan moest laten maken. Dat is vandaag gebeurd. Eigenlijk wil je de uitslag eerst niet geloven, maar een scan liegt niet. Ik zal de rest van het seizoen uit de running zijn.”

“Wanneer de medische ingreep gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. De knie van Sarota moet eerst rustig zijn. De komende dagen moeten uitwijzen hoe snel dit gaat”, aldus clubarts Niels Wijne op de officiële website van FC Utrecht.

De Australiër was bij FC Utrecht bezig aan een sterk seizoen. In achttien van de twintig competitiewedstrijden begon hij in de basis. Ook was hij uitgegroeid tot een vaste waarde in de selectie van het nationale elftal van Australië. De ploeg van Jan Wouters staat momenteel op de respectabele zesde positie met een voorsprong van negen punten op NEC. De achterstand op Feyenoord en Vitesse bedraagt daarnaast slechts twee punten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon