Neymar scheurt voorste kruisband

Neymar scheurt voorste kruisband

18 oktober 2023

Zoals eerder op de dag al verwacht is het dramatische nieuws voor Neymar bevestigd zojuist.
De Braziliaanse steraanvaller heeft zijn voorste kruisband van zijn linker knie gescheurd en staat naar alle waarschijnlijkheid een jaar aan de kant.

Op diverse media is te lezen dat zijn werkgever Al-Hilal heeft gemeld dat Neymar zijn voorste kruisband gescheurd heeft. Ook is er sprake van een kapotte meniscus. Daardoor wacht de Braziliaan een revalidatie van vele maanden en zal hij dit seizoen niet meer in actie komen.

Tijdens een duel blijft het linker been van Neymar in het gras staan en verdraaide hij zijn knie. De 31-jarige aanvaller van Al-Hilal greep direct naar zijn knie toen hij neer kwam op de grond. De tranen stonden in zijn ogen en hij werd met een golfkarretje van het veld gereden.

De Braziliaanse arts Rodrigo Lasmar wilde nog niet spreken van een ernstige blessure, hoewel de voortekenen er niet goed uitzagen: “Het kan een verstuiking van de knie zijn, maar de komende 24 uur worden heel belangrijk. Dan zien we hoe de knie gaat reageren en of er een zwelling zal optreden. Het is te vroeg om te spreken over een kruisbandblessure”, zei hij tegenover Braziliaanse media. Daar is nu dus echter wel uitsluitsel over gegeven.

Zijn ploeggenoten keken gisteren al zorgelijk toe tijdens de wedstrijd toen Neymar zijn tranen niet kon bedwingen en naar zijn linkerknie greep en minutenlang verzorgd werd. “Hij is belangrijk voor ons”, zei zijn teamgenoot Casemiro. “Hij sukkelt vaak met blessures en net nu hij weer op de goeie weg is, raakt hij opnieuw gekwetst. We hopen allemaal dat het niet te ernstig is.”

Tevergeefse hoop dus, want de scans waren onverbiddelijk. De komende dagen gaat hij onder het mes, zijn seizoen zit er op. Een flinke domper voor de Braziliaan én Al-Hilal, de Saoedische club die hem afgelopen zomer voor 90 miljoen euro overnam van PSG. Neymar strijkt er jaarlijks 100 miljoen euro op.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon