Neymar loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op

Neymar loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op

18 oktober 2023

Op het eerst oog zeer slecht nieuws voor Neymar en ook Brazilië vreest voor een zware knieblessure voor Neymar. De Braziliaanse sterspeler raakte kort voor rust ernstig geblesseerd aan de linkerknie in de WK kwalificatie wedstrijd uit tegen Uruguay vannacht. De aanvaller lijkt een ogenschijnlijk zware knieblessure te hebben opgelopen.

Tijdens een duel blijft het linker been in het gras staan van Neymar en lijkt hij zijn knie te verdraaien. De 31-jarige aanvaller van Al-Hilal greep direct naar zijn knie toen hij neer kwam op de grond. De tranen stonden in zijn ogen en hij werd met een golfkarretje van het veld gereden.

Neymar liet na de wedstrijd in Montevideo via Instagram van zich horen. ‘God weet alles. Alle eer en glorie zal altijd de jouwe zijn, mijn Heer. Wat er ook gebeurt, ik heb vertrouwen’, aldus de topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Brazilië. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de knieblessure is. Neymar verliet het stadion op krukken.

De Braziliaanse arts Rodrigo Lasmar wilde nog niet spreken van een ernstige blessure, hoewel de voortekenen er niet goed uitzagen: “Het kan een verstuiking van de knie zijn, maar de komende 24 uur worden heel belangrijk. Dan zien we hoe de knie gaat reageren en of er een zwelling zal optreden. Het is te vroeg om te spreken over een kruisbandblessure”, zei hij tegenover Braziliaanse media.

De ex-speler van Santos, Barcelona en Paris Saint-Germain staat na 128 interlands op 79 goals. Neymar maakte onlangs zijn comeback nadat hij zes maanden buitenspel stond met een enkelblessure. Brazilië verloor de wedstrijd met 2-0 en dit was voor het eerst in 22 jaar dan Uraguay wist te winnen van de Goddelijke kanaries.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband