Memphis is succesvol geopereerd

Memphis is succesvol geopereerd

20 december 2019

 

Memphis Depay, aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal is vandaag succesvol geopereerd. Memphis raakte afgelopen zondag in het competitieduel met Rennes zwaar geblesseerd. De aanvaller van Olympique Lyon wacht een lange revalidatie na de noodzakelijke ingreep.

Memphis heeft zich afgelopen dagen goed laten informeren waar en door wie hij geopereerd zou gaan worden. Volgens L’Équipe heeft Memphis zich georiënteerd en hoorde hij verschillende experts aan. Er zou contact zijn geweest met kniespecialist Freddie Fu in het Amerikaanse Pittsburgh, waar Zlatan Ibrahimovic in 2017 zijn operatie heeft laten doen en Franse specialist Bertrand Sonnery-Cottet uit Lyon. Olympique Lyon wilde dat hij deze week al op de operatietafel lag.

O.a. op aanraden van Kevin Strootman en Olympique Lyon is Memphis nu naar Italië afgereisd om daar aan het herstel van zijn kruisbandblessure te werken. Daar is Memphis geopereerd door de Italiaanse kniespecialist Pier Paolo Mariani in Clinica Stuart Villa in Rome.

 

De Oranje-international dankt vanuit het ziekenhuisbed voor alle steun. “Ik wil alleen maar zeggen dat ik alle ontvangen steun echt waardeer’, zegt Memphis op Instagram. ‘Jullie gebeden zullen zeker worden gehoord. Ik ben er een tijdje uit, maar jullie weten dat ik een leeuwenhart heb.’

De 52-voudig international, die onder bondscoach Ronald Koeman verzekerd was van een basisplaats, speelde dit seizoen achttien officiële wedstrijden voor Lyon en kwam daarin liefst veertien keer tot scoren.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie