Maakt Canales zijn debuut voor Spanje na 3 kruisbandblessures?

Maakt Canales zijn debuut voor Spanje na 3 kruisbandblessures?

22 maart 2019

 

Gaat Sergio Canales zaterdag zijn debuut maken in het Spaanse elftal na drie voorste kruisband blessures? De 28-jarige Canales stond 10 jaar geleden bekend als één van de grootste talenten van Spanje. De linksbenige spelmaker speelde echter nog nooit één interland.

“Ik had het nationale team al uit mijn hoofd gezet”, verteld Sergio Canales Spaanse sportkrant Marca. Canales speelde 39 jeugdinterlands voor Spanje en maakte op zijn zeventiende zijn profdebuut namens Racing Santander. In 2010 maakte de linksbenige middenvelder de overstap naar Real Madrid en mocht hij de concurrentie aangaan met o.a. Angel Di Maria, Mesut Özil en Kaka. Hij speelde 15 wedstrijden voor Real Madrid en werd in de zomer van 2011 verhuurd aan Valencia.

Bij Valencia scheurde Canales in oktober 2011 en april 2012 zijn voorste kruisband in zijn linkerknie. In 2014 ging Canales spelen voor Real Sociedad en ook daar ging het mis. In december 2015 scheurde hij opnieuw zijn voorste kruisband in weer zijn linkerknie.

“Of ik wel eens heb overwogen om te stoppen? Nee, nooit. Ik bleef tijdens mijn revalidaties altijd dromen over een terugkeer op het veld en stelde mezelf mooie doelen. Ik probeerde iedere dag optimistisch te blijven.” Na een aantal operaties  hield Canales een groot litteken en dat fleurde hij op met een unieke ‘vis-graad’ tattoo.

“Ik droomde gewoon van fit worden en wedstrijden spelen, maar het nationale team leek onhaalbaar. Ik wilde gewoon weer een hoog niveau halen bij mijn club, maar ik heb mijn eigen verwachtingen ruimschoots overtroffen.”, vertelt Sergio Canales.

Dit seizoen speelt Canales voor Real Betis, dat hem afgelopen zomer transfervrij overnam van Real Sociedad. Inmiddels heeft Canales veertig wedstrijden gespeeld en maakte hij acht goals en gaf hij vier assists.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#LaPortada ‘La huella de un coloso’

Een bericht gedeeld door MARCA (@marca) op

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord