Klap voor Valencia-talent: Canales scheurt kruisband

Klap voor Valencia-talent: Canales scheurt kruisband

24 oktober 2011

 

Valencia moet het waarschijnlijk de rest van het seizoen stellen zonder Sergio Canales. De 20-jarige smaakmaker, gehuurd van Real Madrid, heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. Hij is minimaal een half jaar uit de roulatie.

Canales liep de blessure afgelopen zondag op in de competitiewedstrijd tegen Athletic de Bilbao. Hij was dit seizoen een vaste waarde in het elftal van coach Unai Emery.

Hij werd direct naar het ziekenhuis gestuurd om zijn knie te laten onderzoeken. Daar wees een scan uit dat de kruisband beschadigd is. De 20-jarige Canales zal een operatie moeten ondergaan en mogelijk zes maanden buitenspel staan. Ook de eerste voetbalmaanden van 2012 moet hij missen. De huurling van Real Madrid was bezig aan een sterk seizoen. Canales is door Valencia tot medio 2013 gehuurd van De Koninklijke. Valencia staat momenteel op de vijfde plaats in de Spaanse Primera Division.

Ook Carlos Gurpegi van Athletic Bilbao scheurde zijn kruisband

Sergio Canales en Carlos Gurpegi scheurden dit weekend tijdens Valencia-Athletic Bilbao beiden de kruisband van hun knie en liggen er zeker een half jaar uit. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar kent door de zware blessures vooral verliezers.

Bilbao mist met Gupergi ook een belangrijke basisspeler. De 31-jarige middenvelder zit waarschijnlijk nog langer in de lappenmand dan Canales. Zijn kruisband scheurde volledig af en eist zes tot acht maanden herstel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon