Home Keuzehulpen

Keuzehulpen

Voor kruisband blessures.

Zelf mee beslissen

De meeste patiënten zullen zelf mee willen beslissen over de zorg en behandeling van hun letsel. Keuzehulpen zijn hierbij een handig hulpmiddel. De patiënt en zijn naasten kunnen zich thuis in alle rust verdiepen in de opties en zich voorbereiden op het gesprek met de zorgverlener.

Wat zijn keuzehulpen

Een keuzehulp is een (online) hulpmiddel, waarmee arts en patiënt inzicht krijgen in de persoonlijke situatie en voorkeuren van de patiënt. De patiënt ontvangt met een keuzehulp begrijpelijke en relevante informatie over de diagnose en de mogelijke behandelingen. Ook de voor- en nadelen van de behandelopties worden zichtbaar. Vervolgens krijgt de patiënt vragen voorgelegd, waarmee hij/zij inzicht krijgt in zijn voorkeuren.

De keuzehulp geeft uitdrukkelijk géén advies voor een bepaalde keuze, omdat er gestreefd word naar gezamenlijke besluitvorming. Na het invullen is de patiënt goed geïnformeerd en weet hij beter wat hij wil. De patiënt kan de resultaten bespreken met zijn naasten en/of de zorgverlener. Hierdoor kunnen arts en patiënt diepgaand en op maat toegesneden met elkaar in gesprek en samen beslissen over de best passende behandeling.
Onderzoek toont aan dat een patiënt meer tevreden is over de gemaakte keuze en de therapietrouw hoger is wanneer hij/zij mee kan praten en beslissen over zijn behandeltraject.

Een aantal keuzehulpen voor de kruisband blessure

Zorgpad voorste kruisbandletsel.
De route van de patiënt en interdisciplinaire samenwerking in kaart gebracht.

Een consultkaart is een keuzehulp voor patiënten en artsen, geïnspireerd op de internationaal bekende ‘Option Grids’

Keuzehulp Patiënt+ zet de voor- en nadelen van de vkb behandeling op een rij en helpt u nadenken over wat voor u belangrijk is.

Home Keuzehulpen