Hardeveld scheurt voor derde keer voorste kruisband

Hardeveld scheurt voor derde keer voorste kruisband

11 september 2022

 

Jeff Hardeveld viel zaterdag in de extra tijd van het duel met Excelsior (2-1 nederlaag) uit met een ogenschijnlijk zware blessure. De linksback van FC Emmen is zondagochtend voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan en inmiddels is duidelijk dat de 27-jarige verdediger opnieuw zijn voorste kruisband heeft gescheurd.

In tranen ging de verdediger van FC Emmen in Rotterdam naar de kant. In de 82ste minuut mocht de linksback invallen en helaas ging het 10 minuten later mis voor hem. Hardeveld werd van het veld gedragen en aan de zijlijn opgevangen en getroost door zijn vriendin, scheidsrechter Shona Shukrula.

Zijn trainer Dick Lukkien kon gisteren na de wedstrijd nog geen uitsluitsel geven. “Het ziet er niet goed uit. Ik ben bang dat we daar weer een heel vervelende blessure aan overhouden. Zijn reactie sprak boekdelen”, aldus de coach.

‘Een kippenvelmoment’, zei analist Kees Kwakman zaterdagavond bij ESPN. “Je ziet het gelijk aan de reactie van de speler. Hij weet dat het dit is. Schiet het in je kuit, dan ga je niet zo reageren.”

Ook bij tafelgenoot Marciano Vink leefde die gedachte. Vink, voormalig speler van onder meer Ajax en PSV, liep tijdens zijn actieve spelerscarrière ook een kruisbandblessure op. “Het is heel heftig. Je voelt het, je hoort het, je weet het meteen. De pijn is verdovend. Dat is heel vreemd, moeilijk om uit te leggen.”

“Ik baal er natuurlijk enorm van”, laat Hardeveld op de website van FC Emmen weten. “Ik had dit seizoen graag mee willen maken met deze ploeg. Ik wil zo sterk en fit mogelijk terugkeren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband)

Jeff Hardeveld heeft in zijn carrière al twee keer eerder zijn kruisband afgescheurd. Telkens knokte de 27-jarige verdediger zich terug. Waar het de vorige twee keer zijn rechterknie betrof, heeft hij nu zijn linkerknie beschadigd.

Hardeveld raakte tijdens zijn periodes bij FC Utrecht en Heracles Almelo namelijk ook al zwaar geblesseerd aan zijn knie. In totaal stond hij in zijn profcarrière al ruim 900 dagen aan de kant door blessures.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie