Weer een kruisbandblessure voor Jeff Hardeveld

Weer een kruisbandblessure voor Jeff Hardeveld

15 februari 2018

 

Een drama voor Jeff Hardeveld. De 22-jarige verdediger van Heracles Almelo heeft opnieuw zijn voorste kruisband afgescheurd van zijn rechterknie en is daardoor opnieuw lang uit de roulatie, dat maakte Heracles vrijdagmiddag bekend. “Hardeveld zal begin maart geopereerd worden door dokter Roy Hoogeslag en daarna gaat hij revalideren bij de KNVB in Zeist. Hardeveld is negen tot twaalf maanden niet inzetbaar”, laten de Almeloërs weten op de clubsite.

Hardeveld moest in de wedstrijd tegen NAC Breda (6-1 nederlaag) op 7 februari al heel vroeg in de wedstrijd per brancard van het veld, nadat hij zich verstapt had en daarbij zijn knie verdraaide. Hardeveld verliet het veld in tranen.

Direct na afloop van de wedstrijd vreesde Heracles al voor een ernstige blessure en die angst werd vrijdag bevestigd. “Jeff zit er helemaal doorheen en gaf net al aan dat het niet goed voelde”, sprak trainer John Stegeman na afloop van de wedstrijd tegen NAC. “Gezien zijn geschiedenis kan hij zelf wel inschatten of het erg is. Ik zat op de bank en dacht direct al: shit.”

Het is helaas niet de eerste keer dat Hardeveld maanden langs de kant staat met een knieblessure. Eerder liep hij een kruisbandblessure op in zijn periode bij FC Utrecht. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Heracles, waar hij snel uitgroeide tot steunpilaar. Hij speelde 18 van de 23 Eredivisie-duels mee en scoorde daarin twee keer.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie