Utrecht-speler Hardeveld opnieuw uit de roulatie

Utrecht-speler Hardeveld opnieuw uit de roulatie

UPDATE

GOED NIEUWS VOOR JEFF HARDEVELD

5 september 2016

 

Jeff Hardeveld kan mogelijk toch nog voor de winterstop weer in actie komen voor FC Utrecht. Twee weken geleden werd gevreesd dat de verdediger van de Domstedelingen zijn nieuwe voorste kruisband moest laten vervangen (lees hieronder), maar bij een onderzoek ter voorbereiding op zijn kruisbandoperatie is vastgesteld dat er met de kruisband niets mis is!

“Het is een bizar verhaal en ik kan het eigenlijk niet geloven”, zegt Hardeveld. “Maar het is wel heel goed nieuws.”

Hardeveld zegt maandag in het RTV Utrecht-programma Namen & Rugnummers, bekijk hier het interview, dat een second opinion heeft uitgewezen dat alleen zijn meniscus is beschadigd. Daaraan is hij de dag erna geopereerd. De linksback revalideert inmiddels bij de KNVB in Zeist en hoopt voor de winterstop alweer op het veld te staan.


23 augustus 2016

 

Er staat FC Utrecht-speler Jeff Hardeveld opnieuw een langdurige revalidatie te wachten. Er was een voorste kruisband in zijn knie geplaatst, maar die moet worden vervangen. Daardoor zit het seizoen er helaas alweer op voor de 21-jarige jeugdinternational, zo meldt FC Utrecht op de clubwebsite.

Hardeveld had na een operatie aan zijn knie net de groepstraining hervat, maar heeft een terugslag gekregen in het herstel. Een diagnose van de teamdoktoren wijst uit dat de geopereerde knie van de linker verdediger nog steeds instabiliteit vertoont. Een vervanging van de geplaatste voorste kruisband in het gewricht is noodzakelijk. Daardoor zal Hardeveld opnieuw zo’n twaalf maanden moet revalideren.

Hardeveld maakte op 15 februari, in de halve finale van de KNVB Beker tegen VVSB, zijn rentree na een lange herstelperiode na een eerdere kruisbandblessure, maar moest in de rust alweer afhaken. In april werd zijn aflopende contract wel verlengd tot 2017.

Toch zijn de doktoren wel positief gestemd over een terugkeer op professioneel topniveau. Hardeveld kwam in 2014 over vanuit de Feyenoord-jeugd en kwam tot dusver tot 15 eredivisie-duels voor FC Utrecht.

“Het is ongelooflijk om te zien hoeveel tegenspoed Jeff te verwerken krijgt, maar het toch telkens weer opbrengt om positief te blijven en te vechten voor zijn herstel en voor zijn kansen om op het hoogste niveau voetbal te spelen. Jeff is een spelintelligente speler, indien het herstel goed verloopt zal hem niks in de weg staan om terug te keren op het hoogste niveau. Wij steunen Jeff daarin op alle fronten”, aldus trainer/coach Erik ten Hag.


 
 
 
 

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband