Zware tegenslag Holger Badstuber

Zware tegenslag Holger Badstuber

18 mei 2013

 

Holger Badstuber komt mogelijk heel 2013 niet in actie. Voor de tweede keer dit seizoen liep de 24-jarige international een gescheurde kruisband in zijn rechterknie op. Dat maakte de Duitse kampioen zaterdag bekend na de laatste competitiewedstrijd van het jaar.

Op 1 december 2012 tijdens de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund, komende zaterdag op Wembley ook de tegenstander van Bayern in de Champions League-finale, ging het mis voor Badstuber. Voor rust ging hij zwaar geblesseerd van het veld met een gescheurde voorste kruisband aan zijn rechterknie.

Badstuber hervatte eind april de looptraining en hoopte fris aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Daar kan nu een streep door. De kruisband blijkt opnieuw op dezelfde plek gescheurd en dus moet Badstuber weer onder het mes. Hij zal wederom maanden moeten revalideren en daardoor maakt hij mogelijk pas in 2014 zijn rentree. ‘We geven hem alle tijd van de wereld om weer gezond te worden’, zei technisch directeur Matthias Sammer. ‘Hij komt terug, sterker dan ooit.’ Aankomende week zal Badstuber geopereerd worden in de Kliniek van Dr. Richard Steadman in Vail/USA.

Zonder de dertigvoudig international vergaat het Bayern uitstekend. De equipe legde al beslag op de landstitel en is nog in de race voor de Champions League en de nationale beker.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband