Zware knieblessure voor Virgil van Dijk

Zware knieblessure voor Virgil van Dijk

18 oktober 2020

 

Virgil van Dijk moet geopereerd worden aan de zware knieblessure die hij zaterdag opliep in de derby tegen Everton, zo heeft Liverpool vanavond bekendgemaakt.

Van Dijk lijkt een zware knie blessure te hebben opgelopen in beginfase van het Premier League-duel tussen Liverpool en Everton gisteren. In deze derby kwam de 29-jarige verdediger van Liverpool hard in botsing met de wild uit zijn doel stormende Everton-keeper Jordan Pickford.

De Aanvoerder van Oranje raakte daarbij geblesseerd aan zijn rechterknie. Hij werd uitvoerig behandeld en verliet op eigen kracht het speelveld. Hij hinkte met de fysiotherapeut van Liverpool terug naar de kleedkamer. Van Dijk werd vervangen door Joe Gomez. De stand was op dat moment 1-0, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Na de wedstrijd verliet van Dijk op krukken het stadion. Direct werd er door diverse media gevreesd werd voor een kruisbandblessureLiverpool meldt nu alleen dat er sprake is van schade aan de kniebanden en stelt dat over de duur van de afwezigheid nog niets te zeggen is.

Na afloop van het duel bood Pickford zijn excuses aan voor de overtreding. Dat deed hij via Van Dijks ploeggenoot Jordan Henderson. “Hij kwam na afloop naar me toe en bood zijn excuses aan en vroeg me dat aan Virgil door te geven”, aldus Henderson die eraan toevoegde dat Pickford wat hem betreft een rode kaart had moeten krijgen.

Wanneer het toch een voorste kruisbandblessure is voor Van Dijk dan staat er voor het herstel van zo’n blessure doorgaans zo’n acht tot twaalf maanden. Afhankelijk van de ernst van de blessure is ook zijn deelname aan het uitgestelde EK, volgend jaar zomer, een race tegen de klok.

Van Dijk is normaal gesproken een zekerheidje centraal achterin bij Liverpool en Oranje. De laatste keer dat hij een Premier League-duel miste, was begin 2018. Maar de Nederlander mist dus nu in ieder geval het komende Champions League-duel met Ajax en waarschijnlijk ook de interlands eind november met Oranje. Of hij dit seizoen nog in actie zal komen zullen we binnenkort horen…

[mk_padding_divider]
Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon