Zware knieblessure voor Pique

Zware knieblessure voor Pique

22 november 2020

 

Gerard Piqué heeft zaterdagavond een zware knieblessure opgelopen in de topper tegen Atlético Madrid (1-0). Medisch onderzoek wees uit dat Piqué schade heeft opgelopen aan de voorste kruisband en schade aan de binnenband van zijn rechterknie. Het is nog onduidelijk hoe lang hij is uitgeschakeld. Lees hier wat Barcelona schrijft op hun website.

 

 

Voor de 33-jarige Piqué ging het na een uur mis in het Wanda Metropolitano. Ángel Correa werd in een duel geduwd door jordi Alba en rolde door tegen de knie van de Barça-verdediger die vast stond op de grond. De rechterknie van de verdediger maakte daarbij een onnatuurlijke beweging. Piqué greep direct naar zijn knie en verliet het veld even later in tranen, waarschijnlijk vanwege het besef dat de blessure ernstig zou zijn. Piqué werd afgelost door oud-Ajacied Sergiño Dest.

 

 

Direct na de wedstrijd zaterdagavond werd er direct bij Barcelona gedacht dat het om een zware kruisbandblessure gaat. De club heeft zaterdagavond aangegeven dat Piqué in ieder geval zijn knie verdraaid heeft en wilde toen nog niet spreken van een kruisbandblessure. Verdere tests moeten zondag uitwijzen hoe groot de schade exact is.

Ronald Koeman wilde er nog weinig over kwijt kort na afloop van de topper. ‘We moeten afwachten. Hij heeft pijn en kon natuurlijk niet verder, maar ik heb nog niet met de dokter gesproken’, zei de Barça-coach bij de persconferentie.

[mk_padding_divider]
Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie