Zlatan Ibrahimovic speelde 6 maanden zonder voorste kruisband

Zlatan Ibrahimovic speelde 6 maanden zonder voorste kruisband

26 mei 2022

 

Zlatan Ibrahimovic meldt dat hij de afgelopen zes maanden zonder voorste kruisband in zijn linkerknie heeft gespeeld. De Milan-Vedette kwam de afgelopen maanden alleen een paar keer als invaller in actie. Zondag mocht hij zo’n 20 minuten meedoen in de kampioenswedstrijd bij Sassuolo (0-3). Ibrahimovic, die in 23 competitieduels acht doelpunten maakte, eiste een hoofdrol op tijdens het kampioensfeest.

Ibrahimovic keerde in 2019 terug bij AC Milan. Hij had een doel: de gevallen topclub weer kampioen van Italië te maken. De Zweed hield woord en kan 2,5 jaar later de ‘Scudetto’ vieren. Het was de eerste landstitel voor AC Milan sinds 2011.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AC Milan (@acmilan)

Ibrahimovic bevestigt de operatie op Instagram en doet daarbij een opvallende onthulling.
‘Ik heb de afgelopen zes maanden zonder voorste kruisband in mijn linkerknie gespeeld’, schrijft Ibrahimovic. Het afgelopen jaar was hels, aldus de Zweed. “Constant een gezwollen knie, moest die eens per week ‘legen’, slikte elke dag pijnstillers en ik nam meer dan twintig injecties.’ Als gevolg van al die problemen kon Ibrahimovic de afgelopen zes maanden slechts tien keer met de groep meetrainen. ‘Zes maanden amper geslapen van de pijn. Nog nooit zo veel geleden op en naast het veld. Ik maakte van iets onmogelijks iets mogelijk. In mijn hoofd had ik maar één doel: mijn teamgenoten en trainer kampioen van Italië maken. Ik had ze namelijk een belofte gedaan’. De operatie is geslaagd, aldus Ibrahimovic: ‘Vandaag heb ik een nieuwe voorste kruisband. En een extra trofee.’ De veertigjarige Ibrahimovic blijft twee of drie dagen in het ziekenhuis alvorens zijn revalidatie voort te zetten in Milaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Team ACL (@teamacl_)

De 40-jarige spits van AC Milan onderging woensdag 25 mei een knieoperatie in een ziekenhuis in Lyon waarbij de voorste kruisband in zijn linkerknie is vervangen, enkele dagen nadat hij dus met de zijn club kampioen van Italië was geworden. Zlatan werd geopereerd door de beroemde Franse kniechirurg Dr. Betrand Sonnery-Cottet. De operatie stond al een tijdje gepland.

Heeft Ibrahimovic mogelijk zijn laatste wedstrijd voor AC Milan gespeeld? De Zweedse spits staat volgens AC Milan zeven à acht maanden aan de kant. Zijn huidig contract loopt eind volgende maand af

In 2017 scheurde Ibrahimovic als speler van Manchester United zijn voorste kruisband in zijn rechterknie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie