Van Dijk maakt zijn rentree na 285 dagen

Van Dijk maakt zijn rentree na 285 dagen

29 juli 2021

 

Exact na 285 dagen maakte Virgil van Dijk donderdagavond zijn rentree voor zijn club Liverpool FC na zijn zware knieblessure. De centrumverdediger heeft in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC eindelijk weer speelminuten gemaakt.

Na 68 minuten mocht Van Dijk invallen. In het Tivoli Stadion in Innsbruck kwam hij bij een 3-2 achterstand binnen de lijnen. Kort na die goal was daar de rentree voor Van Dijk, die samen met de eveneens van een zware blessure teruggekeerde Joe Gomez mocht invallen van Klopp.

Op 17 oktober 2020 ging het helemaal mis in de derby tegen Everton voor Oranje-aanvoerder van Dijk. Na een zware charge van keeper Jordan Pickford scheurde van Dijk zijn voorste kruisband en miste daardoor niet alleen vrijwel het hele vorige seizoen, maar dus ook het EK.

Maar er was dus goed nieuws voor Van Dijk! Negen maanden na zijn blessure ging hij mee met Liverpool voor een trainingskamp in Oostenrijk. In eerste instantie was het nog maar de vraag of van Dijk speelminuten zou krijgen op het trainingskamp. In de eerste oefenduels tegen Wacker Innsbruck en VfB Stuttgart én een wedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05 bleef hij echter nog aan de kant. Na dat laatste duel liet manager Jürgen Klopp weten dat de kans niet zo groot was dat Van Dijk donderdagavond tegen Hertha BSC wel in actie zou komen, maar daar kwam hij even later op terug: hij verklapte dat de Nederlander mogelijk tóch speelminuten zou gaan maken.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie