Valdés met succes geopereerd

Valdés met succes geopereerd

31 maart 2014

 

FC Barcelona-doelman Victor Valdés is maandag met succes geopereerd aan de zware knieblessure die hij vorige week opliep. De sluitpost staat op zijn minst zeven maanden aan de kant, meldt de club. De 32-jarige Valdés scheurde afgelopen woensdag, 26 maart, tijdens de 3-0 overwinning op Celta de Vigo de voorste kruisband van zijn rechterknie af nadat hij verkeerd terecht kwam.

Vanochtend is de Spaans international door Dr. Ulrich Boenisch en Ricard Pruna in Augsburg (Dui) met succes geopereerd. Het betekent dat Valdés behalve de laatste weken van deze jaargang en het WK ook de eerste maanden van volgend seizoen mist.

Dat is een enorme domper voor de sluitpost, die eerder dit seizoen besloot zijn aflopende contract niet te verlengen, omdat hij hij toe is aan een nieuwe uitdaging. De zware blessure verhindert mogelijk Valdés’ droomtransfer, al is er volgens Catalaanse media al wel sprake van een voorcontract met AS Monaco.

Het ziet er wel naar uit dat Valdés zijn revalidatie bij Barça kan uitvoeren. Zijn laatste duel voor Barcelona heeft Valdés dus wellicht al wel gespeeld. De goalie debuteerde in 2003 voor Barça en het duel met Celta was het 535e van Valdés in dienst van de Catalanen.

Hij won met Barcelona 6x de Primera Division, 2 Spaanse bekers, 6x de Spaanse Supercup, 3x de Champions League, 2x de Europese Supercup en 2x de Wereld Beker voor Clubteams. Hij maakte ook deel uit van de Spaanse selectie die in 2010 het WK en in 2012 het EK won.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops