Vaclav Cerny heeft voorste kruisband gescheurd

Vaclav Cerny heeft voorste kruisband gescheurd

26 oktober 2017

 

Slecht nieuws voor Vaclav Cerny en Ajax. De aanvaller heeft woensdagavond in het KNVB-bekerduel met ASV De Dijk (4-1 winst) zijn voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd. Wat Ajax en de 20-jarige Tsjech gisteren al vreesden werd vandaag na onderzoek in het ziekenhuis bevestigd. De verwachting is dat Cerny meer dan een half jaar nodig heeft voor zijn herstel.

Cerny startte woensdagavond in de basis in het Kras Stadion van FC Volendam. De rechter aanvaller had kort na rust de 0-4 gescoord, waarna het noodlot toesloeg. Na bijna 60 minuten te hebben gespeeld verstapte hij zich op het Volendamse kunstgras. De rechtsbuiten werd in tranen op een brancard naar de kleedkamer gedragen en werd vervangen door debutant Dennis Johnsen.

 
Cerny kwam in januari 2014 naar Amsterdam van de Tsjechische club Pribram. Sinds zijn debuut in 2015 speelde hij tot op heden 26 wedstrijden in het eerste van Ajax en scoorde daarin vier keer. Voor Jong Ajax speelde hij tot op heden 47 wedstrijden, waarin hij goed was voor 21 goals en 13 assists.
 

“Ik hoop dat het alleen zijn binnenband is, dan zijn we hem zes weken kwijt”, zei trainer Marcel Keizer gisteren na afloop tegen Ajax Life. “Maar het zag er slecht uit. Grote kans dat ik hoop tegen beter weten in. Het was pure pech. Vaclav gleed half weg en toen kwam zijn gewicht erop. Gleed hij maar weg. Of het kunstgras nog van invloed is geweest? Misschien was het ook op gras gebeurd, daar durf ik echt niets over te zeggen,” vervolgt de trainer.

“Dit is voor hem een drama, voor ons allemaal ook, maar voor hemzelf het meeste,” merkt Keizer op. “De groep was echt begaan met die jongen en informeerde in de kleedkamer eerst hoe het met hem was. Laten we hopen dat het meevalt, maar dit kan zomaar einde seizoen zijn.”

Tegen FOX Sports zei Marcel Keizer gisteren: “Ik heb er een heel slecht gevoel over. Ik zag het gebeuren en dacht: dit is pittig. We hopen op het beste, maar het ziet er niet best uit. Het is de komende dagen afwachten.”

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon